8 Τούρκοι «παρατηρητές»

22/03/2016 - 14:51

Οκτώ Τούρκοι «παρατηρητές», υπάλληλοι της Αστυνομίας και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έφτασαν χτες το πρωί στη Μυτιλήνη, προκειμένου να εγκατασταθούν στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια.

Οκτώ Τούρκοι «παρατηρητές», υπάλληλοι της Αστυνομίας και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έφτασαν χτες το πρωί στη Μυτιλήνη, προκειμένου να εγκατασταθούν στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια.

Στη Χίο είχαν μεταβεί μια μέρα νωρίτερα έξι και στη Σάμο αναμένονταν πέντε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί υπάγονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Σμύρνης.

Οι «εξ ανατολών» παρατηρητές θα βρίσκονται στα Κέντρα Κράτησης, αξιολογώντας και παρεμβαίνοντας στη διαδικασία επαναπροώθησης των ελληνικών αρχών, καθώς στην αρμοδιότητά τους θα περιλαμβάνεται ο έλεγχος ότι οι «επιστρεφόμενοι» μετανάστες στην Τουρκία, έφτασαν στη Λέσβο, επίσης από την Τουρκία. Επίσης, θα φροντίζουν να γίνεται η επαναπροώθηση γρηγορότερα, ώστε σε 48 ώρες να επιστρέφουν στην Τουρκία οι «μετανάστες».

«Διεθνή πρακτική» χαρακτήρισε την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων, ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. «Μακάρι να έρθουν», τόνιζε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρών στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ από άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν καταφτάσει στη Λέσβο.

Έντυπη έκδοση της εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey