Το Σάββατο μαζί με Μουζάλα επισκέπτεται τη Λέσβο η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής

Συναντήσεις Μπολντρίνι για το προσφυγικό

11/02/2016 - 16:35

«Θα επισκεφθώ τη Λέσβο για να προσφέρω ένα δώρο και στην ηλικιωμένη γυναίκα η οποία θέλησε να δώσει γάλα σε ένα μικρό προσφυγόπουλο» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του Θόδωρου Ανδρεάδη Συγγελάκη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

«Θα επισκεφθώ τη Λέσβο για να προσφέρω ένα δώρο και στην ηλικιωμένη γυναίκα η οποία θέλησε να δώσει γάλα σε ένα μικρό προσφυγόπουλο» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του Θόδωρου Ανδρεάδη Συγγελάκη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

«Η ογδονταπεντάχρονη αυτή γυναίκα, η οποία έθρεψε το μικρό παιδί που μόλις είχε φτάσει στη Λέσβο, είναι το σύμβολο της Ευρώπης που σέβεται τις υποχρεώσεις, την αποστολή της και τις αξίες της. Το δώρο μου θα είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την πράξη της αυτή», πρόσθεσε η επικεφαλής της ιταλικής Βουλής.
Η κυρία Μπολντρίνι επισκέπτεται σήμερα τη Λευκωσία, αύριο Παρασκευή την Αθήνα, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στη Λέσβο με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και θα συναντηθεί με το δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και τη ΜΚΟ «Αγκαλιά».

Η Λάουρα Μπολντρίνι δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να αλλάξει, να αναθεωρήσει την οικονομική πολιτική της, η οποία οδήγησε στην κοινωνική αποσύνθεση». «Για τον λόγο αυτό -εκτιμά- η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται σαν να μην συνέβη τίποτα».

«Πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ανάπτυξης και την εφαρμογή της ευελιξίας, πρέπει να καταφέρουμε να δείξουμε ότι μπορούμε, ακόμη, να είμαστε φιλόδοξοι, ως προς τα θέματα αυτά», τόνισε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής.
Την Παρασκευή, στην Αθήνα, η κυρία Μπολντρίνι πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της ΜΚΟ «Αγκαλιά», ενώ έχει προγραμματισθεί και κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Η Λάουρα Μπολντρίνι, δημοσιογράφος, από το 1998 μέχρι το 2012 ήταν εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στη Νότια Ευρώπη, ενώ εξελέγη βουλευτίνα το 2013, με το κόμμα «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία».

 

Στην Αθήνα ο Τούρκος διευθυντής για Θέματα Μετανάστευσης
Ο Τούρκος γενικός διευθυντής για Θέματα Μετανάστευσης, Αττίλα Τόρος, επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα. Η επίσκεψη ανακοινώθηκε από τον Τούρκο πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Τρίτη με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Tόρος, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του στο ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή διμερούς ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey