Αναπηρικά αμαξίδια από το Αμβούργο στη Μυτιλήνη

02/12/2015 - 00:52

Εικοσιπέντε αναπηρικές καρέκλες έφυγαν σήμερα από το Αμβούργο για τη Μυτιλήνη, όπου θα διατεθούν σε προγράμματα υποστήριξης προσφύγων, τα οποία χρειάζονται επειγόντως αναπηρικά αμαξίδια, αλλά και στη μονάδα έκτακτων περιστατικών του ΠΕΔΥ .
Πολλοί από τους πρόσφυγες είναι ηλικιωμένοι ή τραυματίες και δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους στις βάρκες αναπηρικές καρέκλες. Φθάνουν στη Λέσβο με τη βοήθεια συγγενών και φίλων, που συχνά τους κουβαλούν μεγάλες αποστάσεις. Όταν φτάσουν στη Μυτιλήνη έπρεπε μερικές φορές να μοιραστούν στο ΠΙΚΠΑ δύο άτομα μια αναπηρική καρέκλα.
Η ομάδα "welcome2eu" μαζί με το πρόγραμμα «Wohnschiff Altona e.V.» παρέλαβαν ως δωρεά 25 αναπηρικές καρέκλες από την εταιρεία Loose, Reha-Service - στο Αμβούργο, οι οποίες στάλθηκαν με τη βοήθεια της κα. Ιωάννας Ζαχαράκη, Διακονία Solingen, της Aegean Airlines και του κ. Müller της Transnautical Aircargo δωρεάν στη Μυτιλήνη. Εκεί θα διατεθούν στο ΠΙΚΠΑ και στο «Χωριό του όλοι μαζί» και από εκεί όπου αλλού χρειάζονται.
"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους υποστήριξαν τη μεταφορά των αναπηρικών καρεκλών. Ιδιαίτερα τον Vincenzo Luongo της εταιρείας Loose, που συγκέντρωσε τις καρέκλες και συνέβαλε στη δωρεά, όπως επίσης και τον πατέρα του, ο οποίος τις συσκεύασε μαζί μας, αλλά και την κα. Ιωάννα Ζαχαράκη για τη διαμεσολάβησή της στην Aegean Airlines, ώστε να γίνει δωρεάν η μεταφορά από το Αμβούργο στη Μυτιλήνη.
Ίσως σύντομα κάποια από τις καρέκλες να βρεθεί πάλι στο Αμβούργο! Θα χαιρόμασταν πολύ." λένε από την οργάνωση Welcome to Europe οι Marily Stroux και Arthur Gaby.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey