Στα Κεντρικά Λύκεια και την Πλατεία Σαπφούς

Με παλμό οι δύο απεργιακές συγκεντρώσεις- pics

11/11/2015 - 15:25

Δύο συγκεντρώσεις έχουν ανακοινωθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς για την αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία, στην οποία συμμετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την ΕΛΜΕ τους εργαζόμενους του Νοσοκομειου τη Λαική Ενότητα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκίνησαν τη συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια στις 11 το πρωί και το Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς. Οι εργαζόμενοι του Δημου με τα οχήματα ενώθηκαν με την ΑΔΕΔΥ κατά την πορεια

Δύο συγκεντρώσεις  πραγματοποιήθηκαν από τους συνδικαλιστικούς φορείς για την πανελλαδική πανεργατική απεργία, σήμερα Πέμπτη στην οποία συμμετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί στα Κεντρικά Λύκεια στις 11 το πρωί και το Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει η απεργία να αποτελέσει τον καταλύτη για την ακύρωση των προωθούμενων σχεδίων και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών ταξικών πολιτικών της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Να αποτελέσει την ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νέο να μετατρέψει τη δικαιολογημένη αγανάκτησή του σε οργανωμένο αγώνα» αναφέρει η ανακοίνωση του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Λέμε ΟΧΙ στις πολιτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Διεκδικούμε τη κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων και τη διαγραφή του χρέους».

Το Εργατικό Κέντρο
«Η απάντηση των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να είναι μαζική, δυναμική ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και τα νέα αντεργατικά μέτρα που ματώνουν το λαό. Το έγκλημα στο οποίο προχωρούν η κυβέρνηση και η Ε.Ε. είναι καλά μελετημένο, προσχεδιασμένο και το μάρμαρο θα το “πληρώσει” πάλι ο λαός, τα φτωχά λαϊκά στρώματα» αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Και καταλήγει: «Για όλα αυτά που έχουμε κερδίσει με αγώνες, που έχουν χτιστεί στων εργατών τις πλάτες, δε δεχόμαστε να τα ακουμπήσουν, να τα μειώσουν, να τα καταργήσουν. Να γίνει υπόθεση δική μας, όλων μας, η υπεράσπισή τους. Μόνη λύση να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα, τα σωματεία και τα συνδικάτα είναι να ξεσηκωθούμε ενάντια στα συμφέροντα των καπιταλιστών, να βάλουμε τις βάσεις για ρήξη και ανατροπή με τις πολιτικές του κεφαλαίου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη σε συνέχεια της κινητοποίησης της 4ης Νοέμβρη και για τη Μυτιλήνη καλεί στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. «Τόσα χρόνια έχουμε καλέσει όλους σε στήριξη.

Συναντηθήκαμε με φορείς εργαζομένων, βουλευτές, δημάρχους, έχοντας πάντα καλή προαίρεση απέναντί τους. Μας χτύπησαν πολλοί φιλικά στην πλάτη, αλλά λίγοι το εννοούσαν, λίγοι ήταν εκεί και την επόμενη μέρα. Μας υποσχέθηκαν πολλοί πολλά, πολύ λίγοι όμως τήρησαν τις υποσχέσεις τους, όπως έγινε και με όλο τον ελληνικό λαό. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία στήριξαν και με τα δυο τους χέρια τα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα που σήμερα παλεύουμε.

[..] Είναι υπερώριμο σήμερα, με βάση την εμπειρία μας ως τώρα, να συναντηθούμε με αυτούς που μας σέβονται και παλεύουν μαζί μας για τις πραγματικές μας ανάγκες. Με αυτούς που δε συνομιλούν απλά με υπουργούς, παζαρεύοντας τι θα χάσουμε και για το πώς τάχα θα βελτιωθούν τα μνημόνια.

Με όσους προειδοποίησαν ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από σωτήρες για να σωθούμε, με αυτούς τελικά που δεν μας εξαπάτησαν» αναφέρει σε ανακοίνωση.

 

Χωρίς εφημερίδα
Δε θα κυκλοφορήσει το «Ε» την Παρασκευή λόγω της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη. Για την ενημέρωσή σας σχετικά με τις κινητοποιήσεις θα μπορείτε να μπαίνετε στο www.emprosnet.gr.
Ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσαν ΣΕΜΜΕΛ και ΕΣΗΕΠΗΝ.

«Αντιδράμε δυναμικά στις εξελίξεις για το ασφαλιστικό, καθώς εντάσσονται στη γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση.

Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική υλοποίησης των κατευθύνσεων της Ε.Ε. κατ’ απαίτηση της εργοδοσίας συνολικά, που αποσκοπεί στην ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια» επισημαίνει η ΕΣΗΕΠΗΝ.

 

Συγκεντρώνουν ρούχα
Και η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (χειμερινά ρούχα κ.λπ.) στον πρώτο όροφο της οδού Παύλου Κουντουριώτη 79 (πάνω από καφέ «Εnvy») στην προκυμαία Μυτιλήνης κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 και 17:00 έως 20:30. Τηλ. επικοινωνίας 6948-884083.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey