Τα... ακαταλαβίστικα των ΜΚΟ που δρουν στη Λέσβο

03/11/2015 - 01:38

"Γύρω στις 100 ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στο νησί αυτό το διάστημα απ’ όλο τον κόσμο και κάθε μια φυσικά έχει τη δική της ατζέντα, την οποία και προσπαθεί να εξυπηρετήσει. Λειτουργούν όμως κάποιες φορές αρκετά παράδοξα." λέει ο Μυτιληνιός, Δημήτρης Σκλεπάρης σε συνέντευξή του

"Γύρω στις 100 ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στο νησί αυτό το διάστημα απ’ όλο τον κόσμο και κάθε μια φυσικά έχει τη δική της ατζέντα, την οποία και προσπαθεί να εξυπηρετήσει.

Λειτουργούν όμως κάποιες φορές αρκετά παράδοξα. Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία της Μυτιλήνης έχουν γεμίσει με εργαζόμενους διεθνών ΜΚΟ και οι πρόσφυγες δεν βρίσκουν δωμάτιο να μείνουν, με αποτέλεσμα να τους εκμεταλλεύονται διάφορα δίκτυα και να μένουν σε σπίτια έναντι 20 ευρώ το άτομο τη βραδιά.

Αλλο παράδειγμα είναι ότι διανεμήθηκαν πρόσφατα σακούλες πρώτης ανάγκης με οδοντόβουρτσες, σερβιέτες κ.λπ. και ξυραφάκια και τα ξυραφάκια χρησιμοποιήθηκαν από Αφγανούς στη Μόρια σαν μαχαίρια στο κέντρο καταγραφής για μια καλύτερη θέση στην ουρά.

Μια άλλη οργάνωση από την Ολλανδία, με εργαζόμενες με εντελώς ακατάλληλη ενδυμασία μπροστά στους μουσουλμάνους, μοίρασαν τσάντες της Ντίσνεϊ στα προσφυγόπουλα.

Δεν είχαν όμως για όλα τα παιδιά, κάτι που οδήγησε σε τσακωμούς και ξύλο μεταξύ τους. Αγνόησαν δηλαδή τη βασική αρχή ότι δεν ξεκινάς να μοιράζεις κάτι δημόσια, αν δεν το έχεις για όλους.

Είδα και αυτό: Μια ισλαμική οργάνωση, της οποίας ο εργαζόμενος αναρωτιόταν, γιατί δεν λειτουργεί το Γενί τζαμί της Λέσβου, για να προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες, αγνοώντας παντελώς το ιστορικό-κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο, αλλά και το ότι δεν υπάρχει καν τζαμί στην Ελλάδα για τους μουσουλμάνους μετανάστες και πρόσφυγες."

Αυτό απαντά στη σημερινή του συνέντευξη ο Μυτιληνιός, Δρ. Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Queen Mary, University of London, και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Δημήτρης Σκλεπάρης, αναφορικά με τη δράση των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Όλη η συνέντευξη στην www.efsyn.gr

Ο Δημήτρης Σκλεπάρης αναμένεται να μιλήσει σύντομα και με αποκαλύψεις και στην εφημερίδα "Εμπρός"

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey