«Ενέσεις» αισιοδοξίας…

06/10/2015 - 16:19

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, και η δεύτερη αποστολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Μυτιλήνη με σκοπό την ενίσχυση παιδιών προσφύγων και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, και η δεύτερη αποστολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Μυτιλήνη με σκοπό την ενίσχυση παιδιών προσφύγων και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Περίπου 40 ενήλικες βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα και φυσικά από τη Λέσβο, χάρισαν χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Για μια ακόμα φορά συγκέντρωσαν τόνους σκουπιδιών. Χαρίζοντας την αισιοδοξία στη δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία της Λέσβου, που συνεχίζει πανθομολογούμενα με έναν πρωτοποριακό και μοναδικό πανελλαδικά τρόπο, να είναι αλληλέγγυα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν κατά χιλιάδες στη Λέσβο.

«Συντείναμε με τις πράξεις μας στην κοινωνική συνοχή. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές που έκαναν όλους μας να αισιοδοξούμε για τον τόπο και το μέλλον του» είπε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κεφαλάς, γενικός έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, που μάλιστα συμμετείχε στην αποστολή.

«Να βοηθούν…»
Για δεύτερο λοιπόν συνεχές Σαββατοκύριακο, οι Πρόσκοποι έκαναν πράξη την Υπόσχεση τους «να βοηθούν ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση». Δεκάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα ήρθαν στη Μυτιλήνη και στήριξαν έμπρακτα το έργο της τοπικής Προσκοπικής Κίνησης, των τοπικών αρχών και των κοινωνικών οργανώσεων προς τα παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται και καταφθάνουν στη Λέσβο αλλά και προς την τοπική κοινωνία.

Με πρωτοβουλία της Γενικής Εφορείας των Ελλήνων Προσκόπων και την στήριξη του Δήμου Λέσβου και της οργάνωσης «Médecins du Monde Greece - Γιατροί του Κόσμου», πραγματοποίησαν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης εκατοντάδων παιδιών προσφύγων στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ. Αλλά και στον καταυλισμό μεταναστών και στους χώρους διαμονής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στη Μόρια όπως και στο Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Επίσης πραγματοποίησαν δράση καθαρισμού και αποκατάστασης στην παράκτια ζώνη του άλσους της πόλης της Μυτιλήνης από του Απελή μέχρι τα Μπλόκια, όπου είχε δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα υπερσυγκέντρωσης σκουπιδιών από δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που έζησαν και συνεχίζουν να ζουν εκεί τους τελευταίους μήνες.

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν σκισμένες βάρκες και σωσίβια από τις αποβιβάσεις εκεί μεταναστών και προσφύγων από τα απέναντι παράλια.

 

Και ευχαριστίες

Με ανακοίνωση της, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί για μια ακόμα φορά για τη συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης: Το Δήμο Λέσβου, το δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, τους αντιδημάρχους Καθαριότητας Γιώργο Κατζανό, Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος Νίκο Καρασάββα και Νέας Γενιάς και Εθελοντικών Οργανώσεων Αθηνά Ιωσηφέλλη και το προσωπικό των σχετικών υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου.

Την ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways για τη δωρεάν μεταφορά των εθελοντών από και προς τον Πειραιά. Το στρατιωτικό διοικητή Λέσβου, υποστράτηγο Θεόδωρο Τοπούζη, και το προσωπικό της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Μυτιλήνης.

Τη Διοίκηση και το προσωπικό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Μυτιλήνης. Τις εθελοντικές οργανώσεις Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών νομού Λέσβου και Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Μυτιλήνης. Όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης που βοήθησαν το έργο των Ελλήνων Προσκόπων.

 

Μετάλλιο αξίας στους Προσκόπους της Λέσβου



Το μετάλλιο της προσκοπικής αξίας, το ανώτατο μετάλλιο προσκοπικής τιμής, απονεμήθηκε σε ειδική εκδήλωση το περασμένο Σαββάτο από τον παρόντα στη Μυτιλήνη, γενικό έφορο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Θοδωρή Κεφαλά, στη σημαία της Περιφέρειας της Λέσβου. Για την 103χρονη συνεχή προσφορά των προσκόπων του νησιού, αλλά και για τη συμβολή της Κίνησης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων ετών.

Ταυτόχρονα τιμήθηκαν με μετάλλια εξαίρετων πράξεων, οι σημαίες των προσκοπικών συστημάτων της Λέσβου στη Μυτιλήνη και τη Μήθυμνα αλλά και ενήλικες βαθμοφόροι. Εύφημες μνείες για τον ίδιο λόγο απονεμήθηκαν σε Ανιχνευτές της 3ης Κοινότητας Ανιχνευτών Μυτιλήνης (Μεγάλους εφήβους Προσκόπους) που συμμετείχαν ενεργά στην αντιμετώπιση προβλημάτων από τις ροές μεταναστών και προσφύγων στο νησί τους τελευταίους μήνες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey