Συνεχίζονται οι καταγραφές κτισμάτων, φτάνοντας τα 1.361

753 τα μη κατοικήσιμα

21/06/2017 - 16:35

Με αμείωτους ρυθμούς προχωρούν οι έλεγχοι των κτισμάτων που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό της προπερασμένης Δευτέρας και πλέον ο αριθμός των μη κατοικήσιμων ανήλθε στα 753, εκ των 1.361 κτηρίων που είχαν ελεγχθεί μέχρι και χθες.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται ενώ και οι τηλεφωνικές γραμμές στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν πάρει… «φωτιά», καθώς είναι πολλές οι αιτήσεις πολιτών για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι οικίες και τα ακίνητα τους. Εκ μέρους των συνεργείων των μηχανικών τώρα, ζητείται κατανόηση, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα εξετασθούν όλα τα αιτήματα και πως δεν χρειάζεται να ξαναδηλώνονται οι ζημιές.

 

Μαζί με τον Σπίρτζη, οι έλεγχοι του πρώην ΟΣΚ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ και ρεπορτάζ της Μυρσίνης Τζινέλλη, σήμερα στη Λέσβο αναμένονται, εκτός του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, και δώδεκα μηχανικοί από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην ΟΣΚ) προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια μεταξύ των οποίων και οι παιδικοί σταθμοί που από την προηγούμενη Τρίτη παραμένουν κλειστοί. Οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, που ενσωμάτωσε τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και την ΔΕΠΑΝΟΜ και θα ελέγξει όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια). Οι δώδεκα μηχανικοί θα συγκροτήσουν έξι συνεργεία και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη το πρωί τους ελέγχους.

Παράλληλα από αύριο οι εργολάβοι που σύναψαν συμβάσεις με το Δήμο, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία άρσης επικινδύνων κτισμάτων σε 100 περίπου σημεία που έχουν εντοπιστεί. Πρόκειται για επικίνδυνα ή ετοιμόρροπα κτίρια ή τμήματα κτιρίων που πρέπει να απομακρυνθούν. Συγκεκριμένα, δύο κλιμάκια θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη στην Βρίσα και στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου και ένα κλιμάκιο στο Πλωμάρι.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey