H Περιφέρεια επιδοτεί με 500 ευρώ τον κάθε αγροτικό γιατρό

Απόφαση προς υλοποίηση

28/05/2015 - 14:29

Γνωστές είναι τόσο η έλλειψη γιατρών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όσο και η ανάγκη ιατρικής κάλυψης.

Γνωστές είναι τόσο η έλλειψη γιατρών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όσο και η ανάγκη ιατρικής κάλυψης.

Δεδομένων αυτών αλλά και σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περασμένο Απρίλιο, η περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου, με επιστολή της στην αρμόδια 2η Υγειονομική περιφέρεια και σε σχέση με τις προκηρυσσόμενες θέσεις επικουρικών και αγροτικών ιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων σε Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών κάνει γνωστό ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτίθεται να παρέχει δωρεάν σίτιση ή και στέγαση ανερχόμενη σε ποσό έως 500 ευρώ το μήνα.

Ως πρόσθετο κίνητρο και για όλο το χρονικό διάστημα που θα υπηρετεί ο γιατρός.

Συγκεκριμένα επιδοτεί γιατρούς για τις παρακάτω θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν:
- Μια θέση αγροτικού σε κάθε ένα από τα περιφερειακά ιατρεία της Λέσβου: Συκαμιάς, Αγιάσου, Σιγρίου και Κλειούς. Αλλά και Θύμαινας Ικαρίας, Χρυσομηλιάς Ικαρίας, Καρκιναγρίου Ικαρίας, Καλλιθέας Σάμου και Ψαρών Χίου.

- Μια θέση επικουρικού γιατρού σε κάθε ένα από τα περιφερειακά ιατρεία Άη Στράτη αλλά και Ψαρών, Οινουσών, Φούρνων και Θύμαινας.

Στην επιστολή της η Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης να προκηρυχθούν τρεις θέσεις ιατρών, τις οποίες η Περιφέρεια επίσης προτίθεται να επιδοτήσει. Πρόκειται για τις θέσεις γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία Καρδαμύλων Χίου, Βολισού Χίου και Άγρας Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey