Σε πλατεία Σαπφούς και Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης

Τιμούν την εργατική πρωτομαγιά με δύο συγκεντρώσεις

28/04/2015 - 14:28

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή το πρωί στη Μυτιλήνη για την εργατική πρωτομαγιά.

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή το πρωί στη Μυτιλήνη για την εργατική πρωτομαγιά.

Μία από το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στις 10.30 το πρωί στα Κεντρικά Λύκεια της Πόλης και μια από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) στις 10 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.

Η ΑΔΕΔΥ...
Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ συνδέει την κινητοποίηση των εργατών του Σικάγου το 1886 με τους εργατικούς αγώνες της εποχής, με τους οποίους οι εργαζόμενοι αντιτάχθηκαν στις πολιτικές λιτότητας.

Οι οποίες στόχο έχουν την καρατόμηση των δικαιωμάτων και την επιστροφή τους σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

Ο ίδιοι αγώνες θα συνεχιστούν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενάντια στην επιχειρούμενη, με τελεσίγραφα και εκβιασμούς, προσπάθεια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ να συνεχιστεί η επιβολή μνημονιακών πολιτικών.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του χρέους και αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού και όχι για τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
και το ΠΑΜΕ

«Αγώνας, ρήξη, ανατροπή. Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια» είναι το κεντρικό σύνθημα για τη φετινή εργατική Πρωτομαγιά του ΠΑΜΕ. Στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων εντάσσεται και η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς που διοργανώνει το ΠΕΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου μεταξύ άλλων δηλώνει αγωνιστική ετοιμότητα και την απόφαση να υπερασπιστεί το μέλλον των εργαζομένων και των παιδιών του. Επίσης τονίζει:

«Οι νέες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες, τα νέα παζάρια με Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ, οι πατριωτικές “κορώνες”, που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν τον ίδιο στόχο, το συμφέρον των μονοπωλίων με τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και την εξαπάτηση, την καταλήστευση και την άγρια εκμετάλλευση του λαού».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey