Προσπάθεια ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Έκκληση για λάδι

10/02/2015 - 16:08

Να ενισχυθεί η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχει ως προτεραιότητα η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σκοπός, να μεγαλώσει η βοήθεια που καταλήγει στις οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες σε αυτό.

Να ενισχυθεί η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχει ως προτεραιότητα η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σκοπός, να μεγαλώσει η βοήθεια που καταλήγει στις οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες σε αυτό.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η αντιπεριφερειάρχης Πόπη Πρωτογεράκη - Γόμου προχωρά σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την αξιοποίηση κονδυλίων, αλλά και την ενίσχυση των προσφορών προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο από φορείς και πολίτες.

Αυτή την περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της παραγωγής ελαιολάδου, η έκκληση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου απευθύνεται σε όσους έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν λίγο από το ελαιόλαδο που παρήγαγαν, για την ενίσχυση των 400 οικογενειών που είναι εγγεγραμμένες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

«Όπως γνωρίζουν όλοι, αυτή την περίοδο στο νησί παράγεται το λάδι και από τις ποσότητες αυτές ζητάμε από παραγωγούς και ελαιοτριβείς να διαθέσουν ό,τι μπορεί ο καθένας για την ενίσχυση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη», δήλωσε η κ. Πρωτογεράκη στο «Ε».

Να κινητοποιηθούν
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρά στην οικονομική στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στην ίδρυση αντίστοιχων δομών σε Χίο και Σάμο. Με τροποποίηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα διατεθεί στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας το ποσό των 70.000 ευρώ από εξασφαλισμένο κονδύλι και όπως διευκρινίζει η κ. Πρωτογεράκη, αυτό θα διατεθεί στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των τριών νησιών.

Ακόμα, στα άμεσα σχέδια είναι μια σειρά από δράσεις με στόχο να κινητοποιηθούν φορείς και πολίτες και να προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Να σημειωθεί πως οι 400 εξυπηρετούμενες οικογένειες αναμένεται να αυξηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, διότι υπάρχουν αρκετές που έχουν αιτηθεί βοήθεια, όπως διευκρίνισε η κ. Πρωτογεράκη.

Όποιος ενδιαφέρεται να ανταποκριθεί στην έκκληση για βοήθεια, μπορεί να παραδώσει την ποσότητα ελαιολάδου στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επί της οδού Ανδρομέδας 15, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 14:30.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey