Επιχείρηση «σκούπα» από την Αστυνομία

«Καθαρίζει» τους διαρρήκτες

30/01/2015 - 16:24

Φρένο στα κρούσματα των διαρρήξεων που παρουσίασαν ανησυχητική αύξηση τους τελευταίους μήνες, προσπαθεί να βάλει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, η οποία από τα Χριστούγεννα και μετά έχει επιδοθεί σε ένα σερί εξιχνιάσεων περιπτώσεων και σε σύλληψη εννέα συνολικά ατόμων.

Φρένο στα κρούσματα των διαρρήξεων που παρουσίασαν ανησυχητική αύξηση τους τελευταίους μήνες, προσπαθεί να βάλει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, η οποία από τα Χριστούγεννα και μετά έχει επιδοθεί σε ένα σερί εξιχνιάσεων περιπτώσεων και σε σύλληψη εννέα συνολικά ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές που δόθηκαν στα στελέχη της Ασφάλειας, ήταν να μπει σε προτεραιότητα το ζήτημα των διαρρήξεων και να μη σταματά η διερεύνηση μιας υπόθεσης εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

Το μήνυμα που θέλει η Αστυνομία να δώσει στους κακοποιούς, είναι πως δεν υπάρχει πλέον καμμία ανοχή ακόμα και σε μικροκλοπές, και κάθε υπόθεση θα κλείνει με τη σύλληψη του δράστη. Ταυτόχρονα, στόχος είναι η κοινωνία του νησιού να αποκτήσει σιγά - σιγά το αίσθημα πως η Αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη καταπολεμώντας το συγκεκριμένο είδος εγκληματικότητας.

Δυο συμμορίες
Συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης η άτυπη επιχείρηση με στόχο να τιθασευτεί το φαινόμενο των διαρρήξεων σε όλο το νησί. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα με την εξάρθρωση δύο συμμοριών, οι οποίες ευθύνονται για τουλάχιστον 17 κλοπές το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλο το νησί.

Πρόκειται για την περίπτωση της συμμορίας των έξι Ρομά, που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης και ομολόγησαν 11 περιπτώσεις διαρρήξεων, και την περίπτωση του πατριού με το 17χρονο γιο της συντρόφου του, που κατηγορούνται αμφότεροι για συνολικά έξι κλοπές εντός της πόλης της Μυτιλήνης.

Στο σερί των συλλήψεων για κλοπές περιλαμβάνονται και οι δύο συλλήψεις του 49χρονου ο οποίος στην πρώτη περίπτωση άρπαξε 17.000 ευρώ από πρατήριο υγρών καυσίμων τις ημέρες των Χριστουγέννων και πριν από μία εβδομάδα έκλεψε 430 ευρώ από γραφείο δημόσιας υπηρεσίας στη Μυτιλήνη.

Υπηρεσιακός παράγοντας ανέφερε πως οι απανωτές συλλήψεις οφείλονται στην άμεση αντίδραση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας μετά από κάθε περιστατικό, με επίμονη και μεθοδική έρευνα, και στην εξασφάλιση ροής πληροφοριών, οι οποίες και αξιοποιήθηκαν στο έπακρο.

Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε πως η απερίσπαστη προσοχή των αστυνομικών δεν έχει μειωθεί καθόλου επάνω στο ζήτημα, αφού γνωρίζουν καλά πως το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει και η εγκληματικότητα αυτού του είδους θα υπάρχει σε ένταση όσο υφίσταται η οικονομική κρίση. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως οι τελευταίες επιτυχίες έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στον έλεγχο του φαινομένου, ωστόσο η προσπάθεια συνεχίζεται, χωρίς μάλιστα να αποκλείονται και άλλες τέτοιες συλλήψεις.

Η επίμονη προσπάθεια της Αστυνομίας θα συνεχιστεί και για έναν ακόμα λόγο, ο οποίος είναι η αποτροπή των επίδοξων διαρρηκτών. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το μήνυμα που θέλει να στείλει η Αστυνομία, είναι ότι κάθε δράστης κλοπής θα εντοπίζεται και θα συλλαμβάνεται.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, είναι οι αυξημένες υποχρεώσεις, που απορροφούν αρκετό προσωπικό. Οι υποθέσεις στο Εφετείο Β. Αιγαίου τον τελευταίο καιρό και οι αγώνες της Καλλονής είναι δύο από τις πολλές περιπτώσεις όπου δεκάδες αστυνομικοί αναλώνονται, ουσιαστικά, μακριά από το έργο της αστυνόμευσης. Να σημειωθεί επίσης πως η κάλυψη του νησιού με περιπολίες είναι αδύνατη κάτω από τέτοιες συνθήκες, και λόγω των μεγάλων αποστάσεων, και λόγω του ότι έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα.

Τέλος, είναι πάγια οδηγία της Αστυνομίας προς τους πολίτες, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προσέχοντας να κλείνουν καλά πόρτες και παράθυρα όταν λείπουν από τα σπίτια τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey