Κόβονται βασιλόπιτες στη Μυτιλήνη και τα χωριά

Και… τρέχουν οι υποψήφιοι!

13/01/2015 - 17:01

Δύσκολα τα φέρνουν βόλτα οι υποψήφιοι στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής, αφού «υποχρεούνται» να πάνε σε όλες τις εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας όπου καλούνται, ενίοτε και σε εκδηλώσεις φορέων που είτε δεν ήξεραν καν είτε για πρώτη φορά παρευρέθηκαν.

Δύσκολα τα φέρνουν βόλτα οι υποψήφιοι στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής, αφού «υποχρεούνται» να πάνε σε όλες τις εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας όπου καλούνται, ενίοτε και σε εκδηλώσεις φορέων που είτε δεν ήξεραν καν είτε για πρώτη φορά παρευρέθηκαν.

Στο Ακράσι
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίων την περασμένη Κυριακή έκοψε την πρωτοχρονιάτική του πίτα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Κοντέλλης», στο Ακράσι.

Παρών, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στον οποίο οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τα παράπονά τους «για την παραμέληση του χωριού και ιδιαίτερα για το δρόμο της Δρώτας, που χρόνια τώρα και μέχρι σήμερα είναι από τους λίγους χωματόδρομους που υπάρχουν ακόμη στη Λέσβο».

Αφορμής δοθείσης, ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι έχουν πέσει πολλά χρήματα στη Λέσβο και ότι μετά την ολοκλήρωση της μελέτης υλοποιείται το έργο που έχει σχέση με την ασφαλτόστρωση του δρόμου Αμπελικού - Σταυρού. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Στρατής Κύτελης.

Και στην Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών
Στο φυσικό τους χώρο, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μυτιλήνης, το Παράρτημα Λέσβου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού έκοψε τη βασιλόπιτά του για το νέο έτος.

Την κοπή ευλόγησαν ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, και οι υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές Παύλος Βογιατζής, Γιάννης Ζερδελής και Γιάννης Μπουρνούς.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Στρατής Χαραλάμπους, σε σύντομό του χαιρετισμό σημείωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, και ιδιαίτερα το Απόστρατο Τμήμα, είναι γνωστό ότι προσέφερε όσο καμμία άλλη κοινωνική τάξη στην οικονομική ανάταση της χώρας, δεχόμενο μειώσεις άνω του 65% στα εισοδήματά του», και κατέληξε πως «ελπίζει ότι και σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που εκ του Συντάγματος είναι επιφορτισμένες να δώσουν λύση στο σημερινό αδιέξοδο, θα θέσουν πάνω από τα άλλα συμφέροντα το εθνικό συμφέρον, το οποίο δεν επιδέχεται προσωπικές, κομματικές ή άλλες ερμηνείες».


... και στη Λέσχη Αξιωματικών

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν αριστούχα παιδιά μελών της Ένωσης που αποφοίτησαν τον περασμένο χρόνο από λύκεια της Μυτιλήνης και εισήχθηκαν σε ΑΕΙ της χώρας.

Κόβουν, ακόμα…
Ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας πραγματοποιεί το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, στις 9:30 το βράδυ, κοπή βασιλόπιτας στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο».
Κρατήσεις θέσεων γίνονται στο τηλέφωνο 6938-464018.

Επίσης, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λέσβου κόβει τη δική του βασιλόπιτα, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Τέλος, την ίδια Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Δ.Ε. Μήθυμνας «Ο Μόλυβος», κόβει τη δική του βασιλόπιτα στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας. Εκεί θα παρουσιαστούν από τα τμήματα του Συλλόγου παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey