Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη

Ετοιμασίες για την απεργία της Πέμπτης

25/11/2014 - 16:04

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται την ερχόμενη Πέμπτη.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται την ερχόμενη Πέμπτη.

Μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή αύριο Τετάρτη, θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί από όλες στις ενώσεις συντακτών της χώρας και την ΠΟΕΣΥ. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας στα μέσα ενημέρωσης.

Την Πέμπτη 27 του Νοεμβρίου, στη Μυτιλήνη, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιήσει την απεργιακή του συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΠΕΚ καλεί τους εργαζομένους να μην ανεχτούν τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης και τονίζει: «Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Βρίσκεται στην πλευρά του παράδεισου για τη μεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού».

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου τής ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης την ίδια ώρα έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης κι αναφέρει πως η απεργία «θα πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός, καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών (ή όπως και αν επαναβαπτιστούν αυτές), των εφαρμοστικών τους νόμων, αλλά και εκείνων που τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν.

Πρέπει να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική του διευθυντηρίου Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - κυβέρνησης, καθώς θα επιχειρήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο και νέα αντιδραστικά μέτρα το επόμενο διάστημα, που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση-διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Συμμετέχουν
Ανακοινώσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν εκδώσει ήδη η ΕΛΜΕ Λέσβου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ.ά..

Ιδιαίτερη σημασία στην επιτυχία της απεργίας δίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Νομαρχιακή Επιτροπή τού ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε το θέμα την προηγούμενη Πέμπτη κι αποφάσισε η κομματική οργάνωση της Λέσβου να συμβάλει στην καλύτερη δυνατή οργάνωση της απεργίας.

Το Κ.Κ.Ε. καλεί το λαό απέναντι στους σχεδιασμούς για νέο χτύπημα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν κυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο, να δώσει τη δική του δυναμική απάντηση, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 27 Νοεμβρίου.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ και καιρό διακηρύσσει πως είναι αναγκαίες πολλές και μεγάλες απεργίες για να ανατραπεί η κυβέρνηση, αλλά κυρίως για να ανατραπεί η πολιτική που εφαρμόζεται.

Γι’ αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Να κάνουμε την απεργία ένα μεγάλο σταθμό στην πάλη μας, ανεξάρτητα από το ότι η ΓΣΕΕ την ήθελε μια ντουφεκιά στον αέρα. Από τώρα και μέχρι το Φλεβάρη να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής, χωρίς αυταπάτες και άλλη εκλογική αναμονή».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey