Αφύλαχτη η πιο τουριστική περιοχή του νησιού;

Μπαράζ κλοπών στο Μόλυβο

13/08/2014 - 22:03

«Χρυσές διακοπές» κάνουν στο Μόλυβο τα μέλη σπείρας που την τελευταία εβδομάδα έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις κλοπές σε κεντρικό σημείο του οικισμού.

«Χρυσές διακοπές» κάνουν στο Μόλυβο τα μέλη σπείρας που την τελευταία εβδομάδα έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις κλοπές σε κεντρικό σημείο του οικισμού. Εκμεταλλευόμενοι την πολυκοσμία, χτυπούν σε ώρες αιχμής, ενώ ο εντοπισμός τους είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Καλύτερη αστυνόμευση ζητούν οι κάτοικοι, με τον αντιδήμαρχο του Μολύβου να έχει στείλει σχετικό έγγραφο πριν από αρκετές ημέρες στην Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης Βορείου Αιγαίου. Δεμένα είναι όμως τα χέρια της Αστυνομίας, αφού οι τέσσερις αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Μολύβου δεν επαρκούν ούτε για τις πάγιες υποχρεώσεις της Αστυνομίας στην περιοχή και ειδικά αυτήν την περίοδο.
Το παγκάρι του ναού του Αγίου Παντελεήμονα ήταν ο στόχος των διαρρηκτών που λυμαίνονται την περιοχή του Μολύβου την τελευταία εβδομάδα.

Οι δράστες μπήκαν στην εκκλησία, παραβίασαν το παγκάρι και αφαίρεσαν περίπου 800 ευρώ που υπήρχαν μέσα σε αυτό. Το χρονικό διάστημα που υπολογίζεται ότι έγινε η διάρρηξη, είναι από το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Να σημειωθεί πως προηγήθηκαν στην περιοχή ακόμη δύο κρούσματα.

Ψύλλοι στ’ άχυρα...
Το πιο πρόσφατο περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής σε σπίτι κοντά στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα, όταν η 47χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού έλλειψε μιάμιση ώρα και στο μεσοδιάστημα αυτό άγνωστοι δράστες μπήκαν από μπαλκονόπορτα που παραβίασαν, αφαιρώντας κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Η προηγούμενη περίπτωση κλοπής που είχε σημειωθεί στις αρχές τις περασμένης εβδομάδας, ήταν σε σπίτι 70χρονης, επίσης στο Μόλυβο, με λεία ομοίως κοσμήματα, αξίας 4.000 ευρώ, και 300 ευρώ σε μετρητά. Ο τρόπος που έδρασαν οι άγνωστοι, είναι παρόμοιος και στα δύο περιστατικά.

«Σα να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα είναι η προσπάθεια εντοπισμού των διαρρηκτών στο Μόλυβο», ανέφερε αστυνομική πηγή στο «Ε», τονίζοντας πως αυτή την περίοδο οι μόνιμοι κάτοικοι μαζί με τους επισκέπτες ξεπερνούν τους 10.000. Μέχρι τώρα οι αστυνομικές έρευνες δεν έχουν οδηγήσει σε αξιοποιήσιμα συμπεράσματα, αφού ακόμα δεν έχει σχηματιστεί ούτε το προφίλ των δραστών.

Αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί αν πρόκειται για «επισκέπτες» κακοποιούς οι οποίοι διαλέγουν τουριστικά μέρη προκειμένου να κρύβονται στην πολυκοσμία, ή για ντόπιους που βρήκαν τώρα την ευκαιρία να δράσουν.

Από το τελευταίο περιστατικό, πάντως, δηλαδή την κλοπή στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, περισσότερες πιθανότητες αποκτά οι εκδοχή που θέλει τους κακοποιούς αλλοδαπούς και περαστικούς από το Μόλυβο.

Μόλις τέσσερις αστυνομικοί
Έντονα αναδεικνύεται, ωστόσο, το ζήτημα της αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής του Μολύβου, με αφορμή τα απανωτά περιστατικά των κλοπών. Στον Αστυνομικό Σταθμό της Μήθυμνας υπηρετούν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή από τη Συκαμνιά, το Μόλυβο και την Πέτρα, μέχρι την Άναξο και το Σκουτάρο. Η δύναμη αυτή κρίνεται οριακά επαρκής τους χειμερινούς μήνες, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής το καλοκαίρι.

«Ο πληθυσμός της περιοχής το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται, αφού εδώ συγκεντρώνεται το 80% της τουριστικής κίνησης όλου του νησιού.

Μόνο στο Μόλυβο αυτήν τη στιγμή κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους πάνω από 10.000 άτομα και οι ανάγκες για αστυνόμευση είναι πολύ μεγάλες. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με την κίνηση των οχημάτων εντός του οικισμού, όπου καθημερινά έχουμε μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει διαθέσιμος αστυνομικός», τονίζει στο «Ε» ο αντιδήμαρχος του Μολύβου, Ιγνάτης Χατζηχρήστος. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Μολύβου έστειλε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης Βορείου Αιγαίου, με το οποίο ζητούσε την ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού του Μολύβου με αστυνομικούς.

Ο κ. Χατζηχρήστος δήλωσε σχετικά: «Δεν είναι παράλογο το αίτημά μας. Αυτήν τη στιγμή ο Μόλυβος είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές εισοδήματος για όλο το νησί.

Θέλει την προσοχή όλων των υπηρεσιών και των φορέων, ώστε να μη δίνονται αφορμές να δυσαρεστούνται οι επισκέπτες. Η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό για τους επισκέπτες».
Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της Αστυνομίας, ο Σταθμός του Μολύβου έχει ενισχυθεί με έναν αστυνομικό από τις αρχές του καλοκαιριού και την επιστροφή από άδεια ενός ακόμη αξιωματικού, και εξετάζεται η περαιτέρω ενίσχυσή του.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τελευταίο περιστατικό επισταμένως ασχολείται με το ζήτημα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey