Ακόμη κι αν κηρυχθεί παράνομη η απεργία από το Εφετείο

Συνέχιση κινητοποιήσεων από την ΑΔΕΔΥ

23/07/2014 - 14:50

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ κατά της πρωτόδικης απόφασης που χαρακτήριζε παράνομη της αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ κατά της πρωτόδικης απόφασης που χαρακτήριζε παράνομη της αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από τους νομικούς συμβούλους τής ΑΔΕΔΥ, που θεώρησαν ιδιαίτερα ασφυκτικά τα χρονικά πλαίσια εκδίκασης της υπόθεσης, που είχε οριστεί αρχικά στις 48 ώρες.

Αυτό ανέφερε χθες το μεσημέρι ο Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής τής ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ στη Λέσβο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πρωτοφανή την πρωτόδικη απόφαση με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία, κι αυτό, όπως ανέφερε, ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Σε περίπτωση που τη Δευτέρα η απεργία κηρυχθεί εκ νέου παράνομη, η ΑΔΕΔΥ θα εξετάσει τις εναλλακτικές λύσεις που έχει προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα κατά της αξιολόγησης. Την αποφασιστικότητα της ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει τον αγώνα επιβεβαίωσε και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής τής ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε το αίτημα αναστολής της ισχύος των εγκυκλίων που αφορούν στην αξιολόγηση, ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε πως δεν κρίθηκε η συνταγματικότητα της αξιολόγησης. Αυτό θα κριθεί με την εξέταση άλλης προσφυγής τής ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 10 Οκτωβρίου.

Οι κ.κ. Καλομοίρης και Αντωνόπουλος εκτιμούν πως η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απεργία τής ΑΔΕΔΥ, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου το δικαίωμα της απεργίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Πρόκειται για μια επιλογή που στόχο έχει να επιβάλει την κυβερνητική πολιτική που απορρίπτει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Μέχρι τώρα…
Αναφερόμενος στην έως τώρα εξέλιξη της απεργίας, ο κ. Καλομοίρης είπε πως το 70% των γενικών διευθυντών δεν έχει κάνει επιμερισμό των ποσοστών, δηλαδή δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης. Επίσης ανέφερε πως είναι πολύ μεγάλη η συμμετοχή των υπαλλήλων στην απεργία.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Χρυσάφης, ανέφερε πως η συμμετοχή των υπαλλήλων στην απεργία είναι πολύ μεγάλη και στις περισσότερες υπηρεσίες που λειτουργούν στη Λέσβο, προσεγγίζει το 100%. Σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 28 γενικές συνελεύσεις στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

Χθες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, η οποία με μεγάλη συμμετοχή τάχθηκε κατά της αξιολόγησης.

Επίσης ανέφερε πως η πλειοψηφία των εργαζομένων του δημόσιου τομέα έχει αντιληφθεί πως στην περίπτωση που το μέτρο της αξιολόγησης δεν ανατραπεί, ο δημόσιος τομέας θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Ακόμη ανέφερε πως είναι άμεσος ο κίνδυνος απολύσεων όσων κριθούν με χαμηλό βαθμό, αλλά και κατάργησης δημόσιων δομών στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey