Ικανοποίηση στο Ν.Τ. τής ΑΔΕΔΥ

Μαζική αποχή από την αυτοαξιολόγηση

18/07/2014 - 22:38

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά συμμετοχής των υπαλλήλων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση στη Λέσβο, όπως δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου, Νίκος Χρυσάφης.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά συμμετοχής των υπαλλήλων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση στη Λέσβο, όπως δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου, Νίκος Χρυσάφης.

Ειδικότερα, καθολική είναι η άρνηση των υπαλλήλων να παραδώσουν τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης στις τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Τμήμα Βορείου Αιγαίου), στο Νοσοκομείο και σε άλλες υπηρεσίες.

Αρχικά, η προθεσμία κατάθεσης των εκθέσεων έληγε στις 15 Ιουλίου και στη συνέχεια το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε παράταση έως τις 17 Ιουλίου. Όμως κι αυτή η προθεσμία παρήλθε με μαζική αποχή από τη διαδικασία.

Προχθές κατατέθηκε από την ΑΔΕΔΥ προσφυγή κατά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που χαρακτήρισε την απεργία-αποχή παράνομη. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα γίνει άμεσα και στις αρχές τις επόμενες εβδομάδας, το αργότερο, θα γίνει γνωστή η απόφαση του Εφετείου.

«Από την απόφαση του Εφετείου θα εξαρτηθεί και η στάση τής ΑΔΕΔΥ και η παραπέρα πορεία του αγώνα μας», αναφέρει ο κ. Χρυσάφης.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η στάση τού ΠΑΣΟΚ, ενώ πιστεύει πως κι ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύντομα θα αντιληφθεί πως δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο νόμος από τη στιγμή που συναντά την καθολική αντίδραση των εργαζομένων.

«Πέρα από την αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα της Λέσβου πραγματοποιούνται συνελεύσεις και λαμβάνονται αποφάσεις κατά της αξιολόγησης. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων συγκεντρώνουν τις εκθέσεις αξιολόγησης και έτσι μπλοκάρουν την εφαρμογή του νομού. Σε κάθε περίπτωση, η κινητοποίηση συνεχίζεται», τονίζει ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Στάση αναμονής τηρεί και η πλευρά της κυβέρνησης, που κι αυτή δείχνει να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να καθορίσει τις ενέργειές της από δω και πέρα.

Τo πλέον κρίσιμο νομικό ζήτημα, τόσο για την ΑΔΕΔΥ όσο και για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι η συνταγματικότητα του νόμου.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς θεωρεί το νόμο αντισυνταγματικό, προσφυγή που πρόκειται να εξεταστεί τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey