Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από το Σύλλογο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Σήμερα κρίνεται η αξιολόγηση

15/07/2014 - 15:43

Η κήρυξη της απεργίας-αποχής των δημόσιων υπαλλήλων ως παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν αλλάζει τίποτα στο σκηνικό που είχε δημιουργηθεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας για το ζήτημα της αξι

Η κήρυξη της απεργίας-αποχής των δημόσιων υπαλλήλων ως παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν αλλάζει τίποτα στο σκηνικό που είχε δημιουργηθεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας για το ζήτημα της αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ χθες το μεσημέρι ανακοίνωσε πως η απεργία συνεχίζεται και προσφεύγει στο Εφετείο κατά της πρωτόδικης απόφασης. Η κίνηση αυτή προφανή στόχο έχει να κερδηθεί χρόνος.

Η έφεση θα ασκηθεί μετά από τρεις ημέρες και θα εκδικαστεί μέσα σε δύο. Επί της ουσίας, θα παρέλθει κι αυτή η εβδομάδα με μια διαδικαστικού χαρακτήρα αντιπαράθεση. Παράλληλα, οι ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα ετοιμάζονται να κηρύξουν απεργία-αποχή αν η ΑΔΕΔΥ χάσει τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.

Ο αναβρασμός στη δημόσια διοίκηση συνεχίζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσα σε μια εβδομάδα. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις των εργαζόμενων στη ΔΟΥ, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Χρυσάφης, αναφέρει: «Όλοι οι συνάδελφοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε απέναντί μας ένα νόμο που διαλύει τη δημόσια διοίκηση, που είναι παράνομος και αντισυνταγματικός, κι ο οποίος θα μας οδηγήσει σε διαδικασίες αλληλοεξόντωσης. Παράλληλα, βέβαια, έχουν πολλές απορίες, διότι η απεργία-αποχή δεν είναι μια κλασσικής μορφής απεργία».

Αισιόδοξος ήταν χθες ο κ. Χρυσάφης για την εξέλιξη της κινητοποίησης, καθώς η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνώρισε τη συγκεκριμένη μορφή αγώνα και τόνισε: «Η κήρυξη της απεργίας ως παράνομης (κι όχι ως καταχρηστικής) έγινε για τυπικούς λόγους, επειδή η απόφαση είχε ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή τής ΑΔΕΔΥ κι όχι από το Γενικό Συμβούλιο».

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. τής ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους του να συνεχίσουν την απεργία και να παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης στα πρωτοβάθμια σωματεία τους.
Εξ άλλου, στη χθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικών Υπάλληλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιβεβαιώθηκε η απόφαση μη συμμετοχής στην αξιολόγηση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Μόσχος, ήταν αισιόδοξος πως η πλειοψηφία των εργαζομένων θα ακολουθήσει την απόφαση του σωματείου.

 «Όχι» στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Δε θα υποβάλουν εκθέσεις αυτοαξιολόγησης οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Μέχρι χθες το πρωί, 60 εργαζόμενοι της υπηρεσίας είχαν καταθέσει τα έντυπα των εκθέσεων στο σύλλογό τους, έχοντας υπογράψει κοινή γραπτή δήλωση με την οποία αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ηρακλής Κουντουρέλλης, δηλώνει: «Ο αριθμός των εργαζομένων που θα ακολουθήσουν αυτή την τακτική, θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η μικρή δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, οφείλεται στο ότι λόγω καλοκαιριού, πολλοί συνάδελφοι απουσιάζουν με άδεια».
Την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Συλλόγου, όπου διαπιστώθηκε η αντίθεση στη διαδικασία της αξιολόγησης και αποφασίστηκαν οι τρόποι αντίδρασης. Πέρα από τη συμμετοχή στην απεργία, άμεσα θα κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή κατά του επιμερισμού των ποσοστών που έγινε στις 30 Ιουνίου.

Ο επιμερισμός των ποσοστών ανά διεύθυνση και τμήμα για τους ανεπαρκείς υπαλλήλους και τους αρίστους αποτελεί την αρχή της διαδικασίας αξιολόγησης.
Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων επιδιώκεται να «παγώσει» η διαδικασία της αξιολόγησης και με την αγωγή, η ακύρωσή της.

Τα δύο ζητήματα που θέτει ο Σύλλογος, είναι πως α) ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και β) έχουν γίνει εξαιρέσεις από την αξιολόγηση, καθώς στη διαδικασία υποβάλλονται 70 υπάλληλοι αντί 96 που υπηρετούσαν στην υπηρεσία το 2013 (η αξιολόγηση αφορά στον προηγούμενο χρόνο).

Ο Σύλλογος θεωρεί πως είναι αιτία ακύρωσης της διαδικασίας η εξαίρεση υπαλλήλων από την αξιολόγηση χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιοι είναι αυτοί που εξαιρούνται και για ποιους λόγους εξαιρούνται.
«Στόχος των ενεργειών μας είναι μέσα να παγώσουμε την όλη διαδικασία έως τις 28 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται ότι θα εξεταστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή τής ΑΔΕΔΥ κατά του νόμου, που τον θεωρεί αντισυνταγματικό.

Έχουμε στοιχεία που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός», σημειώνει ο κ. Κουντουρέλλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey