To ειδοποιητήριο ξεχείλισε το ποτήρι

10/07/2014 - 15:00

Ένα ειδοποιητήριο για οφειλή 6,24 ευρώ τής ΔΟΥ Μυτιλήνης, στο οποίο αναγραφόταν πως επρόκειτο να γίνει κατάσχεση στον οφειλέτη, έβγαλε από τα ρούχα του τον παραλήπτη.

Ένα ειδοποιητήριο για οφειλή 6,24 ευρώ τής ΔΟΥ Μυτιλήνης, στο οποίο αναγραφόταν πως επρόκειτο να γίνει κατάσχεση στον οφειλέτη, έβγαλε από τα ρούχα του τον παραλήπτη.

Τόσο για το συγκεκριμένο γεγονός, όσο και για όλα όσα έχει βιώσει το τελευταίο διάστημα. Στο ειδοποιητήριο εκ παραδρομής γράφτηκε ότι επρόκειτο να γίνει κατάσχεση, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ειδοποίηση προ κατάσχεσης, που στέλνεται εν όψει της επικείμενης παραγραφής. Για τόσο μικρά ποσά δε γίνονται κατασχέσεις και οι οφειλές παραγράφονται, όπως μας εξήγησε ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Μυτιλήνης, Παναγιώτης Μπαρούτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οφειλή πληρώθηκε χθες και το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε, ήταν 9,98 ευρώ (λόγο προσαυξήσεων).

Ο καταγγέλλων, πέρα από το πώς διαχειρίστηκε το ζήτημα η ΔΟΥ Μυτιλήνης, καυτηριάζει και τη γενικότερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και του κράτους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «στην εποχή της κρίσης και της διακυβέρνησης της χώρας από την τρόικα, συλλαμβάνουν μικροοφειλέτες του Δημοσίου για να μπορέσει το σύστημα να αποκαταστήσει τα δικά του παιδιά», εννοώντας τους αστυνομικούς, τους δικαστές και γενικότερα τους δημόσιους υπαλλήλους.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως οι εφοριακοί υπέστησαν περικοπή επιδομάτων κατά 1/3, ενώ η περικοπή των υπόλοιπων 2/3 παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, σύμφωνα με την καταγγελία, οι εφοριακοί να λαμβάνουν 70% - 80% μεγαλύτερους μισθούς από τους προβλεπόμενους στο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπάλληλους.

Αλλά και…
Η επιστολή-καταγγελία ξεκινάει με την αναφορά στην υποχρεωτική μεταφορά νεκρού από την Αγιάσο στο Βοστάνειο για να γίνει πιστοποίηση του θανάτου και μάλιστα καλώντας ιδιώτη γιατρό ενώ ήταν μέσα στο Νοσοκομείο.

Σε άλλο σημείο, κατηγορείται η δημοτική αρχή Βουνάτσου για εγκατάλειψη της Αγιάσου. Οι κάτοικοι του χωριού είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης λόγω των προβλημάτων στην υδροδότηση, παρ’ ότι υπάρχει αρκετό νερό για το χωριό.

Το πρόβλημα με την υδροδότηση ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν κάηκε το μοτέρ σε μια γεώτρηση και επειδή ο Δήμος δεν αντιμετώπισε εγκαίρως το ζήτημα, το χωριό έμεινε χωρίς νερό επί εννέα ημέρες. Προβληματική είναι και η λειτουργία του δημοτικού φωτισμού κι άλλοι τομείς ευθύνης του Δήμου.

Ο καταγγέλλων θυμίζει πως ο πρώην Δήμος Αγιάσου λειτουργούσε πολύ αποτελεσματικά πριν τη συνένωσή του με τους άλλους δήμους της Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey