Η ΔΕΗ αγόρασε και εγκαθιστά στη Μυτιλήνη οκτώ σύγχρονα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, αυξάνοντας τη διαθέσιμη ισχύ στα 85 MW

10 μεγαβάτ από ολοκαίνουργιες μονάδες

04/07/2014 - 14:18

Σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα, στον ΑΣΠ Λέσβου θα έχουν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία καινούργια ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Η/Ζ), που προμηθεύτηκε η ΔΕΗ Α.Ε. 

Σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα, στον ΑΣΠ Λέσβου θα έχουν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία καινούργια ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Η/Ζ), που προμηθεύτηκε η ΔΕΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού της, μετά από διεθνή διαγωνισμό, απ’ την Αμερική. Μέρος της συνολικής προμήθειας, και πιο συγκεκριμένα οκτώ Η/Ζ, έχουν εδώ και λίγες μέρες φτάσει στη Μυτιλήνη προκειμένου να παρέχουν σε μόνιμη πλέον βάση ό,τι ισχύ παρήγαγαν έως και πριν λίγους μήνες οι αντίστοιχες μηχανές που νοίκιαζε, «χρυσοπληρώνοντας» τον ιδιοκτήτη τους, η Επιχείρηση.

Πρόκειται, όπως μας είπε ο διευθυντής του εργοστασίου, Αντώνης Κατσάνης, για σύγχρονα και ολοκαίνουργια Η/Ζ, ισχύος 1.300 κιλοβάτ το καθένα, που σε περίπου δυο με τρεις βδομάδες θα εισφέρουν ισχύ πάνω από 10 MW στο Σταθμό της Λέσβου.

Βάσει των δεδομένων αυτής της περιόδου, η ενεργειακή ζήτηση κυμαίνεται μεταξύ 45 MW και 48 MW, ενώ όταν τεθούν σε ισχύ και τα νέα Η/Ζ, ο ΑΣΠ Λέσβου θα μπορεί να δώσει ισχύ της τάξης των 85 MW, καλύπτοντας πλήρως όλο το νησί. Σημειωτέον πως η μεγαλύτερη ανάγκη σε ισχύ που έχει καταγραφεί στη Λέσβο, είναι σε περίοδο Δεκαπενταύγουστου με συνθήκες καύσωνα και δεν ξεπέρασε τα 73 MW. Οπότε η Λέσβος, ανεξάρτητα απ’ την παλαιότητα του εργοστασίου της και τη σοβαρότατη καθυστέρηση που παρατηρείται στο σχεδιασμό για τη μετεγκατάσταση του θερμικού της εργοστασίου στη Σαρακήνα (η άδεια παραγωγής 120 MW έχει δοθεί ήδη απ’ το 2009), τουλάχιστον έχει εξασφαλίσει να έχει στη διάθεσή της όση ενέργεια χρειάζεται ακόμη και σε περίοδο αιχμής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey