Μεταφέρθηκαν χθες 65 μετανάστες

Το ΠΙΚΠΑ σώζει την κατάσταση

02/07/2014 - 14:18

Τα χέρια ψηλά σηκώνουν πλέον οι εμπλεκόμενες τοπικές αρχές αναφορικά με το ζήτημα των μεταναστών.

Τα χέρια ψηλά σηκώνουν πλέον οι εμπλεκόμενες τοπικές αρχές αναφορικά με το ζήτημα των μεταναστών. Η πεπερασμένη δυναμική των υπαρχουσών υποδομών σε συνδυασμό με το αυξημένο κύμα αφίξεων μεταναστών οδήγησαν στην αξιοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας στη Νεάπολη προκειμένου να διανυκτερεύσουν χθες οι 65 νεοαφιχθέντες πρόσφυγες από τη Συρία.

Συνολικά 65 μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι 50 από αυτούς συνελήφθηκαν ανοιχτά του Ακρωτηρίου Κόρακας και οι 15 σε παραλία στην περιοχή του Σιγρίου. Λόγω κορεσμού του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια, η Αστυνομία δε δέχτηκε τη μεταφορά τους εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ζήτησε από τους εθελοντές που διαχειρίζονται το Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις τού πρώην ΠΙΚΠΑ, να παραμείνουν εκεί οι μετανάστες μέχρι να εξασφαλιστεί χώρος στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια. Η σίτιση των μεταναστών έγινε από εταιρεία catering η οποία είναι συμβεβλημένη με τις Ελληνικές Αρχές και οι 65 πρόσφυγες από τη Συρία, μεταξύ των οποίων ήταν αρκετές γυναίκες και ένα παιδί δύο ετών, γλύτωσαν την πολύωρη αναμονή στο λιοπύρι του λιμανιού και ενδεχομένως τη διανυκτέρευση στον ίδιο χώρο.

Στη Νεάπολη βρέθηκαν χθες αρκετοί εθελοντές, οι οποίοι προσέφεραν νερά, χυμούς και ρούχα στους μετανάστες. Ακόμα, φρόντισαν να τοποθετηθούν στα σπιτάκια της πρώην κατασκήνωσης, αφού οι περισσότεροι ήταν εξαντλημένοι και εμφανώς ταλαιπωρημένοι από τις κακουχίες.

Μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε αποφασιστεί το πού θα διανυκτέρευαν, με τους εθελοντές να δηλώνουν πως δεν είχαν καμμία ενημέρωση για το πότε οι Αρχές θα παραλάμβαναν πάλι τους πρόσφυγες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey