«Γιατί, μαμά, δεν πάμε Τσαμάκια;»

27/06/2014 - 20:16

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ, Αριστείδης Ταξείδης, με τη δήλωσή του στο προχτεσινό «Ε» ότι η τιμή εισιτηρίου για την πλαζ Τσαμάκια «δεν μπορεί να πέσει κάτω από δύο ευρώ».

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ, Αριστείδης Ταξείδης, με τη δήλωσή του στο προχτεσινό «Ε» ότι η τιμή εισιτηρίου για την πλαζ Τσαμάκια «δεν μπορεί να πέσει κάτω από δύο ευρώ».

Αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα έλαβε η εφημερίδα μας από διαμαρτυρόμενους λουομένους που αδυνατούν να μεταβούν στη μόνη οργανωμένη πλαζ της πόλης της Μυτιλήνης λόγω της τσουχτερής τιμής, αλλά και από συνταξιούχους που περιμένουν καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες εφόσον πληρώνουν.

Η Νίκη Γιαννέλλη, μητέρα τριών παιδιών, αναφέρει στο «Ε» ότι έχει να πάει εδώ και χρόνια στην πλαζ λόγω της ασύμφορης τιμής, τόσο εκείνη όσο και άλλες οικογένειες, ενώ την ίδια στιγμή και κάθε φορά που περνά απ’ έξω, πρέπει να «απολογείται» στα παιδιά της γιατί δεν μπορούν να μπουν μέσα.

Φυσικά τα δύο ευρώ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για τις οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα της καθημερινότητας λόγω ανεπαρκούς κοινωνικής πρόνοιας, και το μπάνιο το καλοκαίρι συνιστούσε ανέκαθεν για ένα νησί, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, την πιο οικονομική διέξοδο αναψυχής.


Η Νίκη Γιαννέλλη

«Καλύτερες υπηρεσίες»
Όπως έχουμε αναφέρει, η γενική είσοδος είναι στα δύο ευρώ, ενώ τα παιδιά έως έξι ετών μπαίνουν δωρεάν. Μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες και πολύτεκνοι πληρώνουν εισιτήριο ένα ευρώ, ενώ τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπαίνουν δωρεάν και ο συνοδός τους καταβάλλει μειωμένο εισιτήριο ενός ευρώ.

Οι συνταξιούχοι πληρώνουν κανονικά δύο ευρώ, και ακόμα και με την «ειδική καρτέλα» τούς βγαίνει ασύμφορο. «Μας έχουν δώσει καρτέλα για 10 μπάνια, η οποία κοστίζει 15 ευρώ. Μας έρχεται δηλαδή 1,5 ευρώ το μπάνιο και κάθε φορά που πηγαίνουμε, μας διαγράφουν και ένα κουτάκι.

Είναι πολύ ακριβό για μας, αλλά δεν έχουμε επιλογή. Αρκετοί φίλοι μας δεν πηγαίνουν καθόλου γιατί δεν έχουν τα χρήματα, εμείς όμως δεν μπορούμε να στερηθούμε αυτήν τη χαρά του καλοκαιριού και να πάμε στις διπλανές παραλίες που είναι επικίνδυνες. Μπορείς να γκρεμοτσακιστείς εκεί!», ανέφερε στο «Ε» η κ. Μυρσίνη, συνταξιούχος.

«Πάντως πρέπει να καθαρίσουν την παραλία από τους αχινούς, γιατί προχτές μια κοπέλα πάτησε και ευτυχώς τη βοήθησε ο ναυαγοσώστης. Επίσης πρέπει να υπάρχουν και πλαστικές καρέκλες για μας τους συνταξιούχους. Δεν μπορούμε σκύβουμε και να καθόμαστε στις ξαπλώστρες», προσέθεσε.

60 ευρώ το μήνα!
«Πρέπει να απολογούμαστε στα παιδιά μας κάθε φορά που περνάμε μπροστά από τα Τσαμάκια, γιατί δεν πάμε εκεί. Είμαι “καταδικασμένη” να μην απολαύσω μία οργανωμένη πλαζ δίπλα στο σπίτι μου και να πηγαίνω παράπλευρα, εξηγώντας κάθε φορά στα παιδιά μου γιατί εμείς δεν πάμε εκεί “που είναι ωραία”», αναφέρει η Νίκη Γιαννέλλη. «Μόνο ένα παιδί μου είναι κάτω των έξι ετών (σ.σ. δικαιούται δωρεάν πρόσβαση) και έχω χρόνια να πάω στην πλαζ για μπάνιο.

Με τα τρία μου παιδιά να πάω, θέλω τρία ευρώ επί πέντε φορές την εβδομάδα, δηλαδή 15 ευρώ, και το μήνα 60 ευρώ, μόνο για να έχω πρόσβαση στην πλαζ! Αυτοκίνητο δεν έχω για να μεταβώ σε άλλες παραλίες, οπότε πηγαίνουμε συνήθως στη Φυκιότρυπα, κάνοντας με τα πόδια καθημερινά πηγαινέλα μία ώρα. Και κάθε, μα κάθε μέρα, ένα από τα παιδιά με ρωτά: “Γιατί, μαμά, δεν πάμε εκεί;”».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey