Μεγάλη συμμετοχή στο Ν.Τ. τής ΑΔΕΔΥ

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

24/06/2014 - 16:44

Η συλλογική δράση είναι ο τρόπος που επιλέγουν για να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στο σύστημα αξιολόγησης που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Η συλλογική δράση είναι ο τρόπος που επιλέγουν για να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στο σύστημα αξιολόγησης που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής τής ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης κάλεσε τους εργαζομένους όλων των κλάδων του Δημοσίου να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση, δηλώνοντας απεργοί, κι εξήγησε πως στόχος του μέτρου αυτού δεν είναι να διαπιστώσει την αποδοτικότητα των υπαλλήλων στην εργασία τους ή την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά η δημιουργία νέων δεξαμενών από τις οποίες θα γίνουν οι απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων φέτος και τα επόμενα χρόνια.

Πέρα από τις απολύσεις υπαλλήλων, μέσα από τη διαδικασία αυτή θα ανοίξει ο δρόμος και για την κατάργηση ολόκληρων δομών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, ώστε στη συνέχεια να παραχωρηθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να κερδοσκοπήσουν.

Ο δικηγόρος-εργατολόγος Παλαιολόγος Παλαιολόγος, στη σχετική εισήγησή του, τόνισε πως ο νόμος για την αξιολόγηση είναι αντισυνταγματικός κι υποστήριξε πως και αυτός, όπως και ορισμένοι άλλοι νόμοι που έχουν ψηφιστεί την τελευταία πενταετία στη Βουλή, αλλάζει τη δομή και το χαρακτήρα των δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες θα πάψουν να αποτελούν εργαλεία άσκησης πολιτικής συνολικά για την κοινωνία και θα εξυπηρετούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Σχολιάζοντας την εισηγητική έκθεση του νόμου για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, υπογράμμισε πως σε αυτήν περιγράφεται μια δομή και λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών αντίστοιχη με αυτήν της δεκαετίας τού 1950.

Επίσης πρότεινε ως μέτρο που μπορεί να ακυρώσει την ουσία της αξιολόγησης, το να κατατεθούν πανομοιότυπα φύλλα αξιολόγησης σε κάθε επίπεδο της διαδικασίας. Ακόμη σημείωσε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην προώθηση του μέτρου.

Οδηγίες
Πολλοί εργαζόμενοι του Δημοσίου ζήτησαν να υπάρχουν σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες από την ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία του δημόσιου τομέα για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι κάθε ζήτημα. Άλλοι αναφέρθηκαν στη χαμηλή συμμετοχή στις απεργίες και γενικότερα στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τάσος Μόσχος, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση στο μέτρο με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.

Ο γραμματέας της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Στρατής Παυλής, ανέφερε πως η αξιολόγηση θα σταματήσει μόνο εάν ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική που εφαρμόζει, και για να γίνει αυτό, απαιτούνται γενικευμένες απεργίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Επίσης τόνισε πως στο αγωνιστικό πλαίσιο θα πρέπει να τεθούν αιτήματα που εκφράζουν τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική, ώστε να οικοδομηθούν κοινωνικές συμμαχίες που θα επιτρέψουν την επιτυχία του αγώνα.

Η εκδήλωση, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κεντρικών Λυκείων της Μυτιλήνης, κράτησε δύο ώρες και την παρακολούθησαν περίπου 200 άτομα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey