Στόχος τής ΑΔΕΔΥ

Ματαίωση στην πράξη της αξιολόγησης

20/06/2014 - 14:27

Η αξιολόγηση έχει ως στόχο να δικαιολογήσει τις απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Η αξιολόγηση έχει ως στόχο να δικαιολογήσει τις απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Οι απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων είναι μέρος του γενικότερου σχεδιασμού που επιδιώκει συρρίκνωση και υποβάθμιση του δημόσιου τομέα και των παροχών που αυτός προσφέρει στους πολίτες, όπως υποστήριξε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής τής ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Lesvion» της Μυτιλήνης.

Μαζί του ήταν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Χρυσάφης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Κατσαβέλλης και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Αλεξίου.

Επιδιώκοντας να συνδέσει την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων με τα άλλα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Καλομοίρης αναφέρθηκε στην κατάργηση του κλάδου των σχολικών φυλάκων, των σχεδιαστών του Υπουργείου Πολιτισμού, των καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλους. Απώτερος στόχος αυτής της πολιτικής είναι να παραδοθούν κλάδοι του δημόσιου τομέα στο ιδιωτικό κεφάλαιο προκειμένου να αποκομίσει κέρδη.

Σε αντίθεση με αυτή την πολιτική, η ΑΔΕΔΥ υπερασπίζεται το δημόσιο τομέα, τα δημόσια αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου.

Περί της διαδικασίας

Αναφερόμενος στη διαδικασία αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων, τόνισε πως ο πραγματικός στόχος δεν είναι η βελτίωση της απόδοσης και της λειτουργίας των υπηρεσιών, αλλά η δημιουργία νέων δεξαμενών από τις οποίες θα προκύψουν απολύσεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων τα επόμενα χρόνια. Επιπρόσθετα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις ρυθμίσεις που θέσπισε, δίνει νέα πνοή στο πελατειακό κράτος, καθώς σημαντικό ρόλο στην επιλογή των προϊσταμένων και των διευθυντών θα παίζουν οι συνεντεύξεις και όχι αντικειμενικά κριτήρια.

Ο σχεδιασμός τής ΑΔΕΔΥ για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής είναι η κατάργησή της στην πράξη. Κι αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δε συμμετέχουν και δεν υλοποιούν τις αποφάσεις που σχετίζονται με την αξιολόγηση και τα άλλα μέτρα που εκφράζουν την κυβερνητική πολιτική. Η αγωνιστική τακτική τής ΑΔΕΔΥ έχει την αποδοχή των εργαζόμενων στο Δημόσιο κι αυτό φάνηκε μέσα στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς, όπως τόνισε ο κ. Καλομοίρης. Παράλληλα αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στη δουλειά που κάνει το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ στη Λέσβο.

Ο κ. Καλομοίρης μαζί με αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, χθες το πρωί συναντήθηκε με τους εργαζομένους τής Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey