Πού υποβάλλονται αιτήσεις

Ανοίγει ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών

12/06/2014 - 13:53

Τις πόρτες του για τις κακοποιημένες γυναίκες ανοίγει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας, του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

Τις πόρτες του για τις κακοποιημένες γυναίκες ανοίγει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας, του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Οργανισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, στον Ξενώνα «παρέχεται ασφαλής διαμονή σε γυναίκες θύματα βίας, μαζί με τα παιδιά τους, μέχρι την ηλικία των 18 ετών εφόσον πρόκειται για κορίτσια και των 12 εφόσον πρόκειται για αγόρια».

Ο Ξενώνας λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 20 άτομα (14 γυναίκες και έξι παιδιά).

«Η δομή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, λόγω της ανάγκης απομάκρυνσης των θυμάτων από την εστία της βίας, και ειδικότερα κατά την περίοδο της κρίσης, προστατεύοντάς τους από το θύτη», προσθέτει η κ. Αντωνέλλη.
Το διάστημα που μπορούν να φιλοξενηθούν οι γυναίκες, είναι έως τρεις μήνες, ενώ ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον κριθεί αναγκαίο, η διάρκεια της φιλοξενίας μπορεί να παραταθεί.

Επίσης παρέχεται στα παιδιά των υποτρόφων, εκτός από φιλοξενία, και ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που το στελεχώνει (ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, διοικητικό/βοηθητικό προσωπικό, τέσσερις φύλακες).

Ακόμα, διευκολύνει την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ή σε άλλους φορείς που εδρεύουν στη Μυτιλήνη.

Οι παραπομπές στον Ξενώνα γίνονται από τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και τις Υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η εισαγωγή στον Ξενώνα γίνεται μετά από συνεννόηση με το αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό όσον αφορά στη διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας και στα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα (ιατρικές εξετάσεις, ιστορικό γυναίκας).

Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (οδός Παπαδιαμάντη 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 22510 34470, Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 - 16:00) για παραπομπή στον Ξενώνα και υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Επίσης, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 (αστική χρέωση) της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, για υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey