Ζήτημα η αντιμετώπιση της φτώχειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λέσβου μέσω ΕΣΠΑ

Έκκληση για ενίσχυση

06/06/2014 - 16:46

Την άμεση ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λέσβου από κοινοτικά κονδύλια ζητά η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, τονίζοντας ότι το ζήτημα των ανέργων και των απόρων λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Την άμεση ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λέσβου από κοινοτικά κονδύλια ζητά η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, τονίζοντας ότι το ζήτημα των ανέργων και των απόρων λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η κ. Αντωνέλλη με ανακοίνωσή της χθες απηύθυνε έκκληση σε φορείς, συλλόγους και πολίτες να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από το οποίο λαμβάνουν βοήθεια εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Πάνω από 300 συμπολίτες μας λαμβάνουν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου. Από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουν μοιραστεί κοντά στους έξι τόνους τρόφιμα, με τη ζήτηση να αυξάνεται συνεχώς.

«Και 20 τόνους να είχαμε, θα τους μοιράζαμε, μια και οι ανάγκες είναι μεγάλες», δηλώνει στο «Ε» η αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη, διαπιστώνοντας: «Αυτοί που μας απευθύνονται για να λάβουν τρόφιμα, είναι εκατοντάδες και έχουν πραγματικά ανάγκη. Δεν μπορούμε να τους καλύψουμε όλους και δίνουμε προτεραιότητα σε οικογένειες με παιδιά».

Ανάγκη ενίσχυσης
Την ανάγκη για ενίσχυση με κοινοτικά κονδύλια ώστε να προσληφθεί προσωπικό, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα προμήθειας τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχει γνωστοποιήσει με εισήγησή του προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου. Μάλιστα, στο νέο ΕΣΠΑ δίνεται η δυνατότητα να είναι επιλέξιμες τέτοιες δράσεις στην Ενότητα Ανθρώπινου Δυναμικού. «Δυστυχώς είναι πλέον ανελαστική ανάγκη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η στήριξη των ανέργων και των κοινωνικά αποκλεισμένων. Για τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το σημείο, συνυπεύθυνοι είναι και οι Ευρωπαίοι», δηλώνει κατηγορηματικά η κ. Αντωνέλλη.

Σε περίπτωση που η εισήγηση του Οργανισμού γίνει δεκτή και συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένες δράσεις ως επιλέξιμες, τότε άμεσα θα κατατεθεί και η οικονομοτεχνική μελέτη-πρόταση για χρηματοδότηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η μοναδική εισήγηση για χρηματοδότηση αντίστοιχων κοινωνικών δράσεων. Πάλι ο Οργανισμός Αλληλεγγύης του Δήμου, έχει προτείνει να στηριχθεί μέσω ΕΣΠΑ και το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, ενώ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει εισηγηθεί να χρηματοδοτηθεί η δωρεάν στέγαση και σίτιση των φοιτητών με κοινοτικό χρήμα.

Η πρόταση, μάλιστα, του Πανεπιστημίου αντιμετωπίστηκε θετικά από παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι απίθανο να υπάρξει παρόμοια εισήγηση και για το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου.

Τι ζητείται
Σε παλαιότερη συνομιλία με το «Ε» η κ. Αντωνέλλη, είχε δηλώσει πως αυτού του είδους οι δομές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που κυριαρχεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση στο πολύ σοβαρό θέμα των ανέργων και των απόρων, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Ακόμα, με επιστολή της στα μέσα ενημέρωσης καλεί τους φορείς, τους συλλόγους και όλους όσοι θέλουν και μπορούν, να συνδράμουν με τα εξής προϊόντα: ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, όσπρια, δημητριακά, ντοματοχυμούς, γάλατα, μαρμελάδες, καθώς και πάνες Νο 2 για μωρά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, που βρίσκονται στην οδό Αγίας Ειρήνης 10.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey