Μέχρι και 12.100 ευρώ ενοίκιο για τη σαιζόν, που μαζί με τη χρήση της παραλίας ξεπέρασε τις 20.000!

«Χρυσές» οι καντίνες…

22/05/2014 - 17:09

Μπορεί η δημοτική αρχή να λέει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στα μισθώματα που εξασφάλισε για το φετινό καλοκαίρι, όμως δεν παύει το ποσό στο οποίο νοικιάστηκαν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις σε Χαραμίδα και αεροδρόμιο, να είναι πολύ υψηλό, ενδεικτικό ίσως και του μεγάλου αριθμού λουομένων που συγκεντρώνουν.

Μπορεί η δημοτική αρχή να λέει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στα μισθώματα που εξασφάλισε για το φετινό καλοκαίρι, όμως δεν παύει το ποσό στο οποίο νοικιάστηκαν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις σε Χαραμίδα και αεροδρόμιο, να είναι πολύ υψηλό, ενδεικτικό ίσως και του μεγάλου αριθμού λουομένων που συγκεντρώνουν.

Ή, όπως προκύπτει απ’ το αποτέλεσμα των δημοπρασιών για την ενοικίαση τμημάτων παραλίας προκειμένου επαγγελματίες να τοποθετήσουν καντίνες και ξαπλώστρες-ομπρέλες, έφτασε στη Χαραμίδα αθροιστικά μέχρι τις 20.150 ευρώ και στο αεροδρόμιο τις 18.200 ευρώ.

Τις προηγούμενες μέρες, με τρεις διαφορετικές δημοπρασίες, ο Δήμος Λέσβου προχώρησε (πιο έγκαιρα σε σχέση με πέρυσι) τη διαδικασία παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε πέντε συνολικά δημοτικές ενότητες.

Οι δημοπρασίες έγιναν ξεχωριστά για την τοποθέτηση καντινών και για τη μίσθωση χώρου στον οποίο θα τοποθετηθούν ξαπλώστρες και ομπρέλες, στις Δημοτικές Ενότητες Μυτιλήνης, Καλλονής, Γέρας, Μανταμάδου και Ερεσού - Αντίσσης, για το διάστημα της θερινής περιόδου του τρέχοντος έτους, δηλαδή από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου συμβολαίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2014, χωρίς δυνατότητα παράτασης της διάρκειάς της. Για όσες απ’ τις θέσεις που είχαν δημοπρατηθεί δεν υπήρξε ενδιαφέρον, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Κατράνης, η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο Παρασκευή.

«Δώσαμε πραγματικά αγώνα για να προλάβουμε», τόνισε ο κ. Κατράνης, που εκτιμά ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι είναι οι ίδιοι που εκμεταλλεύτηκαν τους ίδιους χώρους και πέρυσι, κάτι που σημαίνει πως ήταν συμφέρουσα η δραστηριότητα που είχαν. Σημείωσε ακόμη ότι το 20% των εσόδων αποδίδεται στην Κτηματική.

Καντίνες σε αεροδρόμιο - Χαραμίδα
Οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, όπου η δημοπρασία είχε ως εξής ανά θέση:
- Χαραμίδα - Καντίνα 1η (είσοδος της παραλίας) της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών, για την τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας κατακυρώθηκε προσφορά ύψους 3.050 ευρώ, ενώ ο ίδιος πλειοδότης έδωσε και 1.410 ευρώ για την απλή παραχώρηση τμήματος αιγιαλού-παραλίας εμβαδού 333 τ.μ., ώστε να τοποθετήσει ομπρέλες-ξαπλώστρες-ανάκλιντρα.
- Χαραμίδα - Καντίνα 2η (μεσαίο τμήμα) της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών, ομοίως για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας εγκρίθηκε προσφορά ύψους 12.100 ευρώ. Ομοίως για την ενοικίαση τμήματος αιγιαλού-παραλίας εμβαδού 500 τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελών κ.λπ., ο πλειοδότης της καντίνας προσέφερε ακόμη 8.050 ευρώ.

- Στον οικισμό Νησέλια της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων δεν κατατέθηκε καμμία προσφορά και απέβη άγονη η δημοπρασία.
- Στην παραλία Νησέλι της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών εγκρίθηκε προσφορά για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας, ύψους 1.050 ευρώ.

- Στην 1η Καντίνα στην περιοχή αεροδρομίου Μυτιλήνης της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας (κάτωθεν ιδιοκτησίας Ανδρέου), το μίσθωμα που προσφέρθηκε για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας ήταν 10.700 ευρώ. Στην ίδια θέση για την τοποθέτηση ομπρελών, το μίσθωμα που εγκρίθηκε ήταν 4.100 ευρώ.

- Στη 2η Καντίνα στην περιοχή αεροδρομίου Μυτιλήνης της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας (κάτωθεν ιδιοκτησίας Δουκέλλη), εγκρίθηκε η τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας έναντι μισθώματος 12.000 ευρώ. Η δημοπρασία για την απλή παραχώρηση τμήματος αιγιαλού-παραλίας εμβαδού 500 τ.μ. στην ίδια περιοχή, αλλά για την τοποθέτηση ομπρελών-ξαπλώστρων-ανακλίντρων, έληξε με μίσθωμα 6.200 ευρώ.

Η δημοπρασία για την ενοικίαση στην περιοχή του αεροδρομίου 20 τ.μ. για την εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, βγήκε άγονη.



Στο δυτικό τμήμα, σε Πεδή και Γέρα

Πολύ πιο φτηνά στην υπόλοιπη Λέσβο

Εντελώς διαφορετικά ήταν τα αποτελέσματα των δημοπρασιών στο υπόλοιπο νησί, όπου μάλιστα πάρα πολλές δημοπρασίες έληξαν άγονες.
Στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης, για τοποθέτηση τροχήλατων καντινών, αυτοκινούμενων ή μη, και χωρίς τη δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, υπήρξαν τα εξής αποτελέσματα στη δημοπρασία ανά θέση:
- «Ψαροπόταμος» στη Σκάλα Ερεσού (2η Καντίνα), όπου για την τοποθέτηση καντίνας προσφέρθηκε μίσθωμα 601 ευρώ.
- Στο χώρο εκδηλώσεων του Δήμου στη Σκάλα Ερεσού (1η Καντίνα), για την απλή παραχώρηση τμήματος αιγιαλού-παραλίας εμβαδού 30 τ.μ. ώστε να τοποθετηθεί καντίνα, προσφέρθηκε μίσθωμα 601 ευρώ.
- «Αφεντέλι» στη Σκάλα Ερεσού (3η Καντίνα), ομοίως για την τοποθέτηση καντίνας η προσφορά που εγκρίθηκε ήταν 351 ευρώ.
- Χρούσος Μεσοτόπου (4η Καντίνα), για τοποθέτηση καντίνας εγκρίθηκε μίσθωμα 351 ευρώ.
- Ποδαράς Μεσοτόπου (5η Καντίνα), ομοίως για την τοποθέτηση καντίνας η προσφορά που εγκρίθηκε ήταν 351 ευρώ.
- Γαβαθάς Άντισσας (2η Καντίνα Γαβαθά), η δημοπρασία βγήκε άγονη.
- Κάμπος Άντισσας, η δημοπρασία βγήκε άγονη.
- Παραλία Σιγρίου (1η Καντίνα Σιγρίου), η δημοπρασία βγήκε άγονη.
- Παραλία Σιγρίου (2η Καντίνα Σιγρίου), η δημοπρασία βγήκε άγονη.
Για την τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων και εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, δημοπρατήθηκαν προς ενοικίαση δύο θέσεις στη Σκάλα Ερεσού, τέσσερις στο Σίγρι και μία στο Χρούσο.

Για την απλή παραχώρηση τμήματος αιγιαλού-παραλίας εμβαδού 450 τ.μ. στη Σκάλα Ερεσού (Ζώνη Α) για την εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, η δημοπρασία κατακυρώθηκε σε πλειοδότη που προσέφερε 1.401 ευρώ. Το ίδιο μίσθωμα έδωσε ο ίδιος και για ακόμη 450 τ.μ. στη Ζώνη Β, για την τοποθέτηση ομπρελών-ξαπλώστρων.

Η δημοπρασία για το Χρούσο, όπως και για τρεις θέσεις στο Σίγρι για ομπρέλες-ξαπλώστρες, ήταν άγονη, ενώ για την παραχώρηση τμήματος αιγιαλού-παραλίας εμβαδού 305 τ.μ. στη θέση «Ουζούκ Σοκάκ» στο Σίγρι, για την εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, υπήρξε προσφορά και νοικιάστηκε ο χώρος για 458 ευρώ.

Σε Γέρα, Πεδή, Καλλονή
Στη Δημοτική Ενότητα Γέρας, η δημοπρασία αφορούσε στις περιοχές:
- Ξέρες Ευρειακής, της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιοκήπου, όπου για την καντίνα προσφέρθηκε μίσθωμα 1.001 ευρώ, αλλά και για την τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων κ.λπ., δόθηκαν ακόμη 1.001 ευρώ.
- Ταμπακαριό, της Δημοτικής Κοινότητας Περάματος, όπου για την καντίνα το μίσθωμα έφτασε στα 351 ευρώ, ενώ για την τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων κ.λπ., ακόμη 101 ευρώ.

Στη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου, η δημοπρασία αφορούσε στην παραλία της Πεδής, όπου για την τοποθέτηση καντίνας δόθηκε μίσθωμα 351 ευρώ, ενώ για την ενοικίαση 366 τ.μ. προκειμένου να τοποθετηθούν ομπρέλες-ξαπλώστρες, προσφέρθηκε το ποσό των 671 ευρώ.

Στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής, η δημοπρασία που αφορούσε σε έξι θέσεις στη Σκάλα Καλλονής και μία στα Παράκοιλα (Παχύς Άμμος) για τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων κ.λπ., βγήκε άγονη γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Για όλες τις άγονες δημοπρασίες θα διενεργηθεί επαναληπτική δημοπρασία αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τους όρους της αρχικής διακήρυξης. Για όσους ενδιαφέρονται, θυμίζουμε πως το πλήρες κείμενο της διακήρυξης έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια» με ΑΔΑ: ΒΙ07ΩΛΦ-ΛΨΧ, αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου (www.mytilene.gr/).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey