H Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, για την κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Επικίνδυνες οι ελλείψεις σε προσωπικό

16/05/2014 - 23:17

Τα προβλήματα δυσλειτουργίας σε πυροσβεστικά τμήματα και πυροσβεστικά φυλάκια των νησιών του Βορείου Αιγαίου επισημαίνει στον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, με επιστολή της η Ένωση Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου.

Τα προβλήματα δυσλειτουργίας σε πυροσβεστικά τμήματα και πυροσβεστικά φυλάκια των νησιών του Βορείου Αιγαίου επισημαίνει στον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, με επιστολή της η Ένωση Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου.

Οι συνδικαλιστές ζητούν την κάλυψη των οργανικών θέσεων της περιφέρειας με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 225 νεοπροσληφθέντων πυροσβεστών.

Επιπλέον, προγραμματισμένη συνάντηση είχαν χθες εκπρόσωποι των συνδικαλιστών με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τη συντήρηση των οχημάτων για την αντιπυρική περίοδο, που ήδη έχει ξεκινήσει.

Το πάγωμα στις προσλήψεις πυροσβεστών και ο αυξημένος αριθμός συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το πυροσβεστικό έργο και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των υπαλλήλων, όπως επισημαίνουν οι Πυροσβέστες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, η υποστελέχωση των υπηρεσιών καθιστά δύσκολη ακόμα και μια απλή εξακρίβωση συμβάντος.

«Σε πολλά κλιμάκια, η βάρδια φτάνει ίσα - ίσα για να επανδρωθεί η α΄ έξοδος, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επάνδρωσης άλλου οχήματος, ούτε καν η κάλυψη της απαραίτητης και προβλεπόμενης θέσης του τηλεφωνητή, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου», τονίζουν οι συνδικαλιστές.

Δύσκολα…
Όλα αυτά, σε μια περιοχή από τις πιο επικίνδυνες από άποψης δασικών πυρκαγιών και με αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες, όπως αυτή της προβληματικής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, που καθιστά τη δυνατότητα ενίσχυσης από άλλες υπηρεσίες πολύ δύσκολη.

Εν τω μεταξύ, η συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες με αρκετή καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων. Εκτιμάται ότι ο στόλος θα είναι σε ικανοποιητικό επιχειρησιακό επίπεδο σε λίγες εβδομάδες, ενώ ήδη θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου, Γεώργιος Ντίνος, δήλωσε στο «Ε»: «Η υποστελέχωση των πυροσβεστικών σταθμών, αλλά και των τμημάτων, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο πυροσβεστικό έργο, αλλά και στην ασφάλεια των συναδέλφων.

Είμαστε ένα μεγάλο νησί και δεν μπορεί σε περίπτωση φωτιάς να υπάρχει έγκαιρη ενίσχυση από τη Μυτιλήνη. Είναι αναγκαίο τα υπόλοιπα τμήματα και οι σταθμοί να είναι επαρκώς στελεχωμένα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey