Ερώτηση Βογιατζή προς Βρούτση

Σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Πρόνοιας «Η Θεομήτωρ»

08/05/2014 - 17:44

Ζήτημα βιωσιμότητας τίθεται για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Η Θεομήτωρ», λόγω μείωσης του προϋπολογισμού του, αλλά και των ελλείψεων στο διοικητικό προσωπικό.

Ζήτημα βιωσιμότητας τίθεται για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Η Θεομήτωρ», λόγω μείωσης του προϋπολογισμού του, αλλά και των ελλείψεων στο διοικητικό προσωπικό. Αυτό επισημαίνει στην τρίτη ερώτηση που καταθέτει για το ζήτημα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Βογιατζής, στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Βογιατζή, το γεγονός ότι το εν λόγω Κέντρο, το οποίο περιθάλπει 75 ανθρώπους ενώ φιλοξενεί και 40 ανήλικους πρόσφυγες, δε διαθέτει διοικητικό προσωπικό από τις κατηγορίες Π.Ε. ή Τ.Ε., συνυπάρχει με το ότι ο προϊστάμενος Λογιστηρίου (κατηγορίας Δ.Ε.) υπέβαλε προσφάτως αίτημα για την απαλλαγή από τα καθήκοντά του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Λογιστήριο, το ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν έχει απαλλαχθεί από την εργασία του ως δημόσιου υπαλλήλου και κατά συνέπεια προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Κ.Κ.Π.Π.Β.Α. μετά τη λήξη του ωραρίου των υπόλοιπων υπαλλήλων, χωρίς την ίδια στιγμή να λαμβάνει κανένα επίδομα για την άσκηση των καθηκόντων του, αλλά και με το ότι την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκε από το Υπουργείο επιπλέον μείωση 30% στον προϋπολογισμό του Κέντρου, ενώ ήδη τα έσοδα των Κ.Κ.Π. έχουν μειωθεί κατά 60% περίπου.

Για όλα τα παραπάνω, ο βουλευτής ζητά από τον κ. Βρούτση, αφενός το Υπουργείο να μεριμνήσει για την άμεση στελέχωση του Κέντρου με το κατάλληλο προσωπικό και αφετέρου να αναθεωρήσει την επιπλέον μείωση που έχει ζητηθεί, αλλά και να προβλέψει εξειδικευμένες ρυθμίσεις για τους προέδρους των Δ.Σ. των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των νησιωτικών περιοχών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey