Ιδρύεται Διεύθυνση Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων

Μετακινήσεις αστυνομικών λόγω αναδιάρθρωσης

02/05/2014 - 15:07

Συνεχίζονται οι αλλαγές στη δομή της πρώην Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αιγαίου, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας με βάση τον προσφάτως ψηφισμένο νόμο.

Συνεχίζονται οι αλλαγές στη δομή της πρώην Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αιγαίου, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας με βάση τον προσφάτως ψηφισμένο νόμο.

Μετακινήσεις στελεχών αναμένονται για να στελεχωθούν οι νέες θέσεις, ενώ σιγή ισχύος τηρείται μέχρι στιγμής από το Υπουργείο για το θέμα της αναδιάταξης των αστυνομικών τμημάτων, που θεωρείται πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

Εντολή για σχηματισμό Περιφερειακής Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων στην αστυνομική δομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει εκδώσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και άμεσα πρόκειται να προχωρήσει η σύσταση και η στελέχωσή της.

Θέση του περιφερειακού συντονιστή για ζητήματα αλλοδαπών και μετανάστευσης αναμένεται να αναλάβει ο μέχρι πρότινος διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, Ανδρέας Στεφάνου, με βοηθό τον Κωνσταντίνο Παπάζογλου.

Αρμοδιότητες
Η νέα Περιφερειακή Διεύθυνση θα υπάγεται απ’ ευθείας στο νεοσύστατο Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και θα έχει στην ευθύνη της τη λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων Αλλοδαπών σε όλη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στις βασικές αρμοδιότητες της νέας Περιφερειακής Διεύθυνσης υπεισέρχονται τα θέματα της Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και ιδίως τα θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου, εξόδου και παραμονής αλλοδαπών στη χώρα, ελέγχου της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην είσοδο, παραμονή και εργασία των αλλοδαπών στη χώρα, εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ιδίως θεμάτων διαβατηριακού ελέγχου και συνεργασίας με τις λοιπές αρμόδιες για θέματα αλλοδαπών κρατικές αρχές ή άλλους φορείς.

Ειδικά στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, η Διεύθυνση Αλλοδαπών αναλαμβάνει και την ευθύνη της λειτουργίας των κέντρων κράτησης μεταναστών.

Στελέχωση…
Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί έως τώρα, είναι αν θα υπάρξει ενίσχυση της νέας Διεύθυνσης με προσωπικό και ποιος θα είναι ο αριθμός του.

Αυτήν τη στιγμή στο Τμήμα Αλλοδαπών απασχολούνται τέσσερις μόλις αστυνομικοί, αριθμός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της νέας δομής με βάση τις αρμοδιότητες με τις οποίες πλέον θα είναι επιφορτισμένη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το θέμα θα ξεκαθαρίσει όταν θα αναλάβει καθήκοντα ο συντονιστής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Φύλαξης Συνόρων.

Μετά και τη δημιουργία της συγκεκριμένης Περιφερειακής Διεύθυνσης, η δομή της Αστυνομίας στο Βόρειο Αιγαίο διαμορφώνεται ως εξής:
Περιφερειακή Διεύθυνση Τάξης Βορείου Αιγαίου, με συντονιστή τον ταξίαρχο Κωνσταντίνο Λαγό. Σε αυτήν υπάγεται η Αστυνομική Διεύθυνσης Τάξης Λέσβου, με διοικητή τον Παναγιώτη Βάλεση και βοηθό τον Παναγιώτη Καλλέλη.

Έχει ήδη συσταθεί και λειτουργεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας, η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον Κλάδο Ασφαλείας και έχει τοποθετηθεί συντονιστής ο Παναγιώτης Σαμαράς. Διοικητής στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λέσβου αναμένεται να αναλάβει ο Μιχάλης Δουλαβέρης μετά τη μετακίνηση του κ. Στεφάνου.

Τέλος, η δομή ολοκληρώνεται με τη σύσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, η οποία θα υπάγεται στον ομώνυμο Κλάδο και συντονιστής θα αναλάβει, όπως προαναφέρθηκε, ο Ανδρέας Στεφάνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey