Συγκλονιστική μαρτυρία από το ναυάγιο ανοιχτά του Κόρακα

«Έβγαλε το σωσίβιο και ακολούθησε τη νεκρή κόρη του…»

25/04/2014 - 14:17

Μία ακόμα συγκλονιστική μαρτυρία ήρθε στη δημοσιότητα για το τραγικό ναυάγιο που συνέβη στις 18 Μαρτίου ανοιχτά του ακρωτηρίου Κόρακας και είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό επτά μεταναστών συριακής καταγωγής.

Μία ακόμα συγκλονιστική μαρτυρία ήρθε στη δημοσιότητα για το τραγικό ναυάγιο που συνέβη στις 18 Μαρτίου ανοιχτά του ακρωτηρίου Κόρακας και είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό επτά μεταναστών συριακής καταγωγής. Ανάμεσά τους, τα πέντε μέλη μιας οικογένειας από τη Συρία με δύο μικρά παιδιά. Τραγική φιγούρα του ναυαγίου είναι ο 25χρονος Fadi Mansurati, ο οποίος διηγείται το πώς εκείνη τη νύχτα είδε μπροστά στα μάτια του να χάνονται η μητέρα του και ολόκληρη η οικογένεια της αδελφής του. Ο 25χρονος Mohammed Al Hussain διηγείται τις στιγμές του ναυαγίου και του μοιραίου ταξιδιού από τα απέναντι παράλια. Η μαρτυρία των δύο Σύρων αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ στην Ελλάδα και η συνέντευξη δόθηκε στον Greg Beals.

Τις στιγμές από τότε που βρέθηκαν στη θάλασσα μέχρι τη διάσωσή τους από εμπορικό πλοίο και την τουρκική ακταιωρό, περιγράφουν οι δύο Σύροι επιζώντες του ναυαγίου ανοικτά του Κόρακα. Συγκλονιστική στιγμή όταν ο πατέρας της οικογένειας έβγαλε το σωσίβιό του ακολουθώντας τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του στον υγρό τάφο. Ο 25χρονος Fadi λέει πως δεν άντεξε να βλέπει τους δικούς του να πνίγονται και θέλησε να τους ακολουθήσει. Τον εμπόδισε ο Mohammed, κτυπώντας τον στο κεφάλι και κρατώντας τον να μη βγάλει το σωσίβιο.

Δεν πρόλαβε…
Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Ο 25χρονος Mohammed Al Hussain, γιατρός από το Χαλέπι, θυμάται ότι είδε το σκάφος να κινείται βίαια δεξιά κι αριστερά πριν βρεθεί κάτω από το νερό. Δεν μπορούσε να καταλάβει πού βρισκόταν η επιφάνεια της θάλασσας, μέχρι που χτύπησε το κεφάλι του στο κύτος. Η πλώρη σηκώθηκε προς τα πάνω, καθώς το νερό έμπαινε από την πρύμνη. Ο Mohammed σκαρφάλωσε στη μία πλευρά του σκάφους και ξανανέβηκε πάνω του.

Στην καμπίνα, η οποία γέμιζε γρήγορα με νερό, βρίσκονταν οι γυναίκες, τα παιδιά κι ένας άντρας. Όλοι τους ούρλιαζαν. “Άρπαξα ένα χέρι, αλλά το παράθυρο ήταν πολύ μικρό”, θυμάται ο Mohammed. “Προσπάθησα μια ακόμη φορά. Μπορούσα να πιάσω τα μαλλιά τους. Είδα ένα χέρι, ένα ρολόι κι ένα δαχτυλίδι, κι έπειτα μαλλιά. Βρίσκονταν ήδη κάτω από το νερό. Κολύμπησα μακριά, γιατί δεν άντεχα τα ουρλιαχτά”.

Το σκάφος ανατράπηκε, καθώς δέχθηκε ένα ακόμη χτύπημα από τα κύματα. Ο 25χρονος Fadi Mansurati είδε την 26χρονη αδελφή του Rose και τον επτάχρονο γιο της Karlos να εξαφανίζονται. Η τετράχρονη ανιψιά του, Marita, είχε καταφέρει να βγει από την καμπίνα. “Την άρπαξα αμέσως και την αγκάλιασα”, είπε. Το κοριτσάκι φώναζε τη μητέρα της. “Σκεφτόμουν την οικογένειά μου που βρισκόταν μέσα στην καμπίνα”, είπε. “Έλεγα στον εαυτό μου ότι θα επιβιώσουν”.

Ο Fadi κρατούσε σφιχτά τη Marita, καθώς εκείνη φώναζε τη μητέρα της. “Μην ανησυχείς. Η μαμά έρχεται”, της είπε. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι κραυγές μετατράπηκαν σε απαλό κλάμα. Το νερό ήταν παγωμένο. Μετά από μία ώρα μπορούσε να αισθανθεί το σώμα του κοριτσιού να κρυώνει. Η Marita ήταν νεκρή. Την άφησε να απομακρυνθεί στη θάλασσα.

Υπό το βλέμμα τού Fadi, ο πατέρας της Marita, ο 36χρονος Josef Daoud, έβγαλε αλλόφρων το σωσίβιό του και βυθίστηκε κάτω από τα κύματα. Ο Fadi θέλησε να τους ακολουθήσει στο θάνατο. Όμως ο Mohammed τον χτύπησε για να τον εμποδίσει να βάλει τέλος στη ζωή του. Τον χτύπησε ξανά, για να τον κρατήσει ξύπνιο».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey