Μεγάλη προσέλευση στο νοσοκομείο της Λήμνου για να βρεθεί συμβατός δότης σε 15χρονο αγόρι που πάσχει από λευχαιμία

Παλλημνιακός αγώνας ζωής

23/04/2014 - 14:33

Συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον των Λημνιών, οι οποίοι έχουν σπεύσει στο νοσοκομείο από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, κάνοντας εξέταση συμβατότητας, προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης για να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ένα 15χρονο αγόρι που πάσχει από λευχαιμία.

Συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον των Λημνιών, οι οποίοι έχουν σπεύσει στο νοσοκομείο από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, κάνοντας εξέταση συμβατότητας, προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης για να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ένα 15χρονο αγόρι που πάσχει από λευχαιμία. Περισσότεροι από 120 Λημνιοί ανταποκρίθηκαν μέχρι το μεσημέρι της Λαμπροτρίτης, ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές δεκάδες ακόμη, μάλιστα για το λόγο αυτό το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λήμνου, παρέτεινε μέχρι το Σάββατο 26 Απριλίου την διαδικασία της εξέτασης.
 
Το δράμα που ζει η οικογένεια του 15χρονου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, έγινε όμως περισσότερο γνωστό στην κοινωνία της Λήμνου, μετά από ανακοίνωση που στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης και στην οποία γίνεται έκκληση από τους συγγενείς 15χρονου αγοριού, προς τους κατοίκους του νησιού να πάνε στο νοσοκομείο και να κάνουν την απαραίτητη εξέταση για να βρεθεί συμβατός δότης, καθώς είναι απολύτως απαραίτητο το νεαρό αγόρι να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού των οστών.

Όταν διαπιστώθηκε ότι κανένας από το συγγενικό περιβάλλον του μικρού αγοριού δεν είναι συμβατός και τα χρονικά περιθώρια είχαν πλέον στενέψει, εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην ευαισθησία των Λημνιών και στην διάθεση προσφοράς του κόσμου γενικότερα, ξεκινώντας την προσπάθεια ώστε να βρεθεί δότης.  

Στήριξε την προσπάθεια
Το Νοσοκομείο Λήμνου στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια εύρεσης συμβατού δότη, ανακοινώνοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στο εργαστήρι ελέγχου, από την Μεγάλη Παρασκευή και αρχικά ως την Τρίτη του Πάσχα, ενώ χθες λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, δόθηκε παράταση μέχρι το Σάββατο 26 Απριλίου.  Η εξέταση συμβατότητας είναι μια απλή και ανώδυνη διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται αποσπώντας μικροποσότητα σάλιου, από την στοματική κοιλότητα του εξεταζόμενου, γίνεται δωρεάν και δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά. Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι έως 45 ετών και να μην πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Τώρα οι γονείς του 15χρονου αγοριού έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, μέσα στα δείγματα που έχουν παρθεί ώστε να βρεθεί συμβατός δότης. Για όλη αυτή την διαδικασία θα χρειαστεί να περάσει ενάμισης μήνας προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της συμβατότητας των δειγμάτων που θα δοθούν μέχρι το Σάββατο.

Συγκινητική προσέλευση
«Πάει πολύ νέος κόσμος και αυτό για μας είναι πολύ συγκινητικό» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου, Βάγιος Καλιγερής, τονίζοντας ότι «εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας θα πάνε στο νοσοκομείο για την εξέταση και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για όλους μας. Όλοι ευχόμαστε να βρεθεί δότης για το νεαρό αγόρι. Εμείς ενημερώσαμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και όσοι μπορούν προσέρχονται στο νοσοκομείο και κάνουν την εξέταση. Επισκέφτηκα το νοσοκομείο και διαπίστωσα ο ίδιος από κοντά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει και μέχρι το Σάββατο θα γίνει ακόμη πιο έντονο».

Όμως και το παράρτημα Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρίσκεται κοντά στην οικογένεια, που αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα, από το 2012 όταν έγινε η διάγνωση για την αρρώστια του 15χρονου αγοριού. «Η εθελοντική συμπεριφορά και το εθελοντικό συναίσθημα των Λημνιών βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και για ακόμη μια φορά όλοι οι εθελοντές ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του νοσοκομείου, για να βοηθήσουμε ένα νέο παιδί το οποίο έχει ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος του παραρτήματος Λήμνου του ΕΕΣ, Θόδωρος Μπαβέας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey