Ξεκινά το έργο πυρασφάλειας στο «Θεομήτωρ»

Ξαναλειτουργεί ο ξενώνας ανήλικων

17/04/2014 - 16:20

Τέλος μπαίνει σε ένα χρόνιο και σημαντικό πρόβλημα για το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «Η Θεομήτωρ», ανοίγοντας το δρόμο για την επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου στο Σανατόριο, συνολικού εμβαδού 3.700 τ.μ..

Τέλος μπαίνει σε ένα χρόνιο και σημαντικό πρόβλημα για το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «Η Θεομήτωρ», ανοίγοντας το δρόμο για την επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου στο Σανατόριο, συνολικού εμβαδού 3.700 τ.μ..

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση συστήματος πυρασφάλειας στο κτίριο, ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες. Μετά την ολοκλήρωσή τους, οι οποίες εκτιμάται ότι θα κρατήσουν δύο με τρεις μήνες, το κτίριο θα πληροί πλέον τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία των χρόνιων πασχόντων που παραμένουν στο ίδρυμα και σύμφωνα πάντα με το σχεδιασμό της διοίκησης.

«Τέλος σε μια πολύχρονη ταλαιπωρία όσων φιλοξενούνται στο ίδρυμα της Αγιάσου αλλά και για το προσωπικό του, αφού κλείνει και η τελευταία εκκρεμότητα προκειμένου να μεταφερθούν σε ένα άνετο και σύγχρονο χώρο» δήλωσε στο «Ε» ο διοικητής του ιδρύματος, Πάνος Τσουκαρέλλης, συμπληρώνοντας πως «κλείνει μία εκκρεμότητα που υπάρχει από το 2006 και χαίρομαι πραγματικά γιατί θα βελτιωθούν πάρα πολύ οι συνθήκες λειτουργίας του ιδρύματος».

Οι εργασίες για τη θωράκιση του κτιρίου σε περίπτωση φωτιάς, θα κοστίσουν 60.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τη δημιουργία διαμερισμάτων πυρασφαλείας, τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού, τοποθέτηση πυράντοχων θυρών και θωράκιση του ασανσέρ. Η δαπάνη θα καταβληθεί από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος.

Στα τέλη του μήνα
Θετικές όμως εξελίξεις υπάρχουν και στο θέμα της φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Μέχρι το τέλος του μήνα η σύμβαση με το Υπουργείο Εργασίας υπογράφεται και στις αρχές του επόμενου η δομή θα είναι έτοιμη να δεχτεί 40 περίπου ασυνόδευτα παιδιά που βρέθηκαν στη χώρα μας ως μετανάστες.

Η σύμβαση θα έχει διάρκεια δύο μήνες και αναμένεται να υπάρξει σύντομα η υπογραφή νέας με διάρκεια εννέα μήνες, ώστε για περίπου ένα χρόνο να λειτουργήσει απρόσκοπτα η μονάδα φιλοξενίας. Η στέγαση των ανηλίκων θα γίνει στον ξενώνα του ιδρύματος και όχι στο Σανατόριο, όπου λειτουργούσε η προηγούμενη δομή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey