Απομακρύνονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας

05/04/2014 - 15:21

Το δρόμο για το ξήλωμα δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο στην παλιά αγορά άνοιξε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), επιβεβαιώνοντας με έγγραφό της πως δε διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες κατασκευής. 

Το δρόμο για το ξήλωμα δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο στην παλιά αγορά άνοιξε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), επιβεβαιώνοντας με έγγραφό της πως δε διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες κατασκευής. Ενημέρωση έχει λάβει και η Διεύθυνση Πολεοδομίας Λέσβου και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει στη σύναψη έκθεσης αυθαίρετης κατασκευής, βάσει της οποίας ο ιδιοκτήτης του κτίσματος είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει τις κεραίες.

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της παλιάς αγοράς, αλλά και οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι κινήθηκαν νομικά εναντίον δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ζητώντας την απομάκρυνση των κεραιών από την περιοχή. Συγκεκριμένα, οι κεραίες βρίσκονται καμουφλαρισμένες στην ταράτσα τριώροφου κτηρίου επί της Αγίου Ιγνατίου και σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕΤΤ, οι αιτήσεις που κατέθεσαν οι εταιρείες Vodafone και Cosmote και αφορούν στην τοποθέτησή τους, έχουν απορριφθεί. Η απάντηση της ΕΕΤΤ ήρθε μετά από ερώτημα που κατέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Βαγγέλης Φραγκουλάκης, και όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, υπεύθυνη υπηρεσία πλέον για την απομάκρυνση των κεραιών είναι η τοπική Πολεοδομία και για την εκτέλεση της κατεδάφισής τους (εφόσον χρειαστεί), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Πώς εντοπίστηκαν

Στη σύνταξη έκθεσης αυθαιρέτου προχωρά άμεσα η Διεύθυνση Πολεοδομίας Μυτιλήνης στην οποία κοινοποιήθηκε η απάντηση της ΕΕΤΤ. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί σε υπάλληλο της Πολεοδομίας και θεωρείται πολύ πιθανό ακόμα και εντός της εβδομάδας να πραγματοποιηθεί επίσκεψή του στο κτήριο όπου βρίσκονται οι κεραίες.

Οι συγκεκριμένες κεραίες βρίσκονται στην ταράτσα του κτηρίου. Η μία είναι μέσα σε ένα ομοίωμα πλαστικού βαρελιού νερού και η δεύτερη σε ένα αντίγραφο καμινάδας. Το καμουφλάζ είναι τόσο καλό, που δεν πρόκειται να είχαν ανακαλυφθεί αν ένας εξειδικευμένος τεχνικός δεν είχε την περιέργεια να ελέγξει την περιοχή. Ο συγκεκριμένος τεχνικός εταιρείας σχετικής με την τοποθέτησης κεραιών, έκανε διακοπές σε σπίτι της περιοχής. Θέλησε από περιέργεια να ελέγξει το επίπεδο του σήματος στη συγκεκριμένη περιοχή και οι ενδείξεις τον προβλημάτισαν. Κάνοντας μια πιο επισταμένη έρευνα, δεν άργησε να πέσει πάνω στις δύο «κρυμμένες» κεραίες, αποκαλύπτοντάς το στη συνέχεια στους κατοίκους της περιοχής. Οι τελευταίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα ζητώντας την απομάκρυνσή τους και με αίτημά τους στην ΕΕΤΤ, ζήτησαν να μάθουν αν υπάρχει η σχετική αδειοδότηση για την τοποθέτησή τους. Η απάντηση της Επιτροπής που έκανε πάνω από έξι μήνες να σταλεί, δικαιώνει την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι τώρα αναμένουν να κινηθούν οι διαδικασίες για την απομάκρυνσή των κεραιών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου ,Βαγγέλης Φραγκουλάκης, δήλωσε στο «Ε»: «Τα μέλη του Συλλόγου μας, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις παρεμβάσεις των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών που ελέγχουν τη νομότυπη λειτουργία αυτών των κεραιών, προσδοκούν από τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες να πράξουν άμεσα αυτό που έπρεπε εδώ και καιρό να είχε γίνει»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey