Ο Νίκος Ζάχαρης απ’ τη Σάμο, πρόεδρος της νέας αντιπροσωπείας ΒΑ Αιγαίου τού ΤΕΕ

Δεν εκλέχτηκε πρόεδρος

14/03/2014 - 17:32

Στη μέση έμεινε χθες η διαδικασία συγκρότησης της νέας αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου τού ΤΕΕ, αφού μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του Τμήματος, αναχώρησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα για να μη χάσουν την πτήση τους τα μέλη απ’ τη Σάμο και τη Χίο.

Στη μέση έμεινε χθες η διαδικασία συγκρότησης της νέας αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου τού ΤΕΕ, αφού μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του Τμήματος, αναχώρησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα για να μη χάσουν την πτήση τους τα μέλη απ’ τη Σάμο και τη Χίο. Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί και διακρίθηκε απ’ το πλήθος των ενστάσεων και την ένταση που επικράτησε, παρ’ ότι φάνηκε πως οι πολλές παρατάξεις είχαν μεταξύ τους μια στοιχειώδη συνεννόηση, τουλάχιστον σ’ ό,τι αφορούσε στην εκπροσώπηση όλων των νησιών στα όργανα.

Έτσι υπήρξε αντιπροσωπευτικότητα στο προεδρείο της αντιπροσωπείας, ενώ τη θέση του προέδρου του Τμήματος διεκδίκησαν δύο υποψήφιοι, ένας απ’ τη Λέσβο κι ένας απ’ τη Χίο. Η συμμετοχή πολλών παρατάξεων στις εκλογές που έγιναν πέρυσι το Νοέμβριο, αλλά και το γεγονός ότι έως και την τελευταία στιγμή δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο σε επίπεδο επιδιωκόμενων συμμαχιών, είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα αδύνατη κάθε πρόβλεψη για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Παναγιώτη Πιττού στην προεδρία του Τμήματος. Μετά τη χθεσινή διαδικασία και αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική μεταβολή στα δεδομένα, φαίνεται πως στη θέση του προέδρου θα εκλεγεί ο πλειονοψηφήσας στις εκλογές Στρατής Μανωλακέλλης, απ’ την παράταξη της Λέσβου «Σύμπλευση Μηχανικών Αιγαίου», πρόεδρος έως τώρα στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου.

Συμμαχίες...
Στα μέσα Φεβρουαρίου επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου στο ΤΕΕ κι έτσι χθες, με πρόσκληση του απερχόμενου προέδρου της αντιπροσωπείας, Νίκου Βερβενιώτη, έγινε η διαδικασία συγκρότησης της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος, αλλά και η ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής ενώ δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησής της.

Λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στις ενδονησιωτικές συγκοινωνίες, υπήρξαν πολλές αναβολές της ημερομηνίας συνεύρεσης όλων των μελών που εκλέχτηκαν απ’ όλα τα νησιά, ενώ παραμένει αβέβαιο πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία για την εκλογή του προεδρείου της Διοικούσας, ώστε να μπορέσει να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Τμήματος και να λειτουργήσει ο φορέας.

Το Τμήμα του Βορείου Αιγαίου έχει αντιπροσωπεία που αποτελείται από 35 μέλη, εκ των οποίων τα 18 εκλέγονται από το Νομό Λέσβου, 11 απ’ το Νομό Χίου και έξι απ’ το Νομό Σάμου. Υπάρχουν παρατάξεις που έχουν εκλέξει μέλη μόνο σε ένα νομό, όπως η πρώτη σε δύναμη «Σύμπλευση Μηχανικών Αιγαίου», που εκπροσωπείται μόνο από μηχανικούς της Λέσβου, ενώ υπάρχουν παρατάξεις που μετέχουν στην αντιπροσωπεία με μέλη από περισσότερες περιοχές, όπως η «Ενότητα Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου», που έχει μέλη και απ’ τη Λέσβο και απ’ τη Χίο. Επίσης υπάρχουν παρατάξεις από ένα νομό που έχουν παραδοσιακά συνεργασία με άλλες σε άλλο νομό.

Σε πρώτη φάση, και όπως φάνηκε και σε συνεργασία πολλών απ’ τα 34 παρόντα μέλη (απουσίαζε ένας μηχανικός απ’ τη Χίο), έγινε η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα της αντιπροσωπείας. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Νίκος Ζάχαρης απ’ την παράταξη «Ανεξάρτητοι Μηχανικοί Σάμου», αντιπρόεδρος ο Γιάννης Λουκάς απ’ την παράταξη «Ανεξάρτητη Αριστερή Πρωτοβουλία Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου» και γραμματέας η Στέλλα Σταυρινού απ’ την παράταξη «Σύμπλευση Μηχανικών Αιγαίου».

Το προεδρείο της αντιπροσωπείας αμέσως μετά ανέλαβε και προχώρησε στην εκλογή της εννεαμελούς Διοικούσας Επιτροπής, στην οποία αναδείχθηκαν οι Στρατής Μανωλακέλλης, Φώτης Κρητικόπουλος, Θεόδωρος Φραγκόπουλος, Αριστοτέλης Σταμούλας, Νίκος Προβατάς, Παναγιώτης Χαβιάρας, Μανώλης Καρμανιόλος, Γιάννης Αθηναίος και Χρήστος Βαλατσός.

Δύο υποψήφιοι
Αμέσως μετά, έγινε η διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Τμήματος, θέση την οποία διεκδίκησαν ο Στρατής Μανωλακέλλης και ο Παναγιώτης Χαβιάρας. Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε, ο κ. Μανωλακέλλης πήρε 17 ψήφους, ο κ. Χαβιάρας 15 και βρέθηκαν και δύο λευκά. Όπως προβλέπεται, η πρώτη και η δεύτερη ψηφοφορία απαιτούν ενισχυμένη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου, ενώ στην τρίτη ψηφοφορία αναδεικνύεται πρόεδρος όποιος έχει τη σχετική πλειοψηφία.

Λόγω της αναχώρησης όμως των μηχανικών απ’ τα άλλα νησιά, αλλά και κάποιων απ’ τη Λέσβο που έφυγαν (πιθανόν για να μην υπάρχει απαρτία;), ενώ ακούγονταν σχόλια πως τεχνηέντως μετατίθεται η διαδικασία η ψηφοφορία διεκόπη και θα επαναληφθεί σε δύο βδομάδες ή και περισσότερο, όταν υπάρξει ξανά δυνατότητα συγκέντρωσης των μελών απ’ τα άλλα νησιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey