Στους σεισμόπληκτους σπεύδει η ΕΟΔ Λέσβου

Βοήθεια στην Κεφαλονιά

06/02/2014 - 16:25

Στην Κεφαλονιά που εδώ και μέρες μετράει τις πληγές της από τους σεισμούς, πρόκειται να βρεθούν σύντομα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Λέσβου, που προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες προμήθειες προκειμένου αυτές να δοθούν στους σεισμόπληκτους.

Στην Κεφαλονιά που εδώ και μέρες μετράει τις πληγές της από τους σεισμούς, πρόκειται να βρεθούν σύντομα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Λέσβου, που προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες προμήθειες προκειμένου αυτές να δοθούν στους σεισμόπληκτους. Παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα σε όποιον μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στο διάστημα που μεσολαβεί έως ότου φύγει η αποστολή.

«Αύριο μπορεί να βρεθούμε εμείς στη θέση τους, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού και πώς θα ξεσπάσει η φύση», είπε η πρόεδρος του Παραρτήματος Λέσβου τής ΕΟΔ, Ζωή Λειβαδίτου, λίγες μέρες πριν το ταξίδι της στην Κεφαλονιά. Παράλληλα τόνισε ότι από τη στιγμή που το Παράρτημα Λέσβου έχει μεταφέρει βοήθεια σε μακρινές χώρες, θεωρείται αυτονόητο ότι το ίδιο θα πρέπει να πράξει για τους Κεφαλλονίτες που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Η ίδια μαζί με άλλα τρία άτομα, έναν καρδιολόγο κι ακόμα δυο γιατρούς, θα μεταβούν τις επόμενες ημέρες στο σεισμόπληκτο νησί, για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες. Ήδη ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα.

Το Παράρτημα της ΕΟΔ είναι σε συνεχή επικοινωνία με ανθρώπους που βρίσκονται στην Κεφαλονιά, ειδικότερα με δημοσιογράφους, αλλά και με τον δρ. Ευθύμη Λέκκα, καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτό γίνεται προκειμένου τα μέλη τής ΕΟΔ να έχουν πλήρη εικόνα των αναγκών των κατοίκων του νησιού.

Έκκληση
Την ίδια στιγμή η κ. Λειβαδίτου απευθύνει έκκληση προς όλους τους Λέσβιους που μπορούν να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται. Σημειώνεται ότι υπάρχουν ανάγκες από βρεφικό γάλα, εμφιαλωμένα νερά (μισού λίτρου), χαρτιά τουαλέτες και γάλατα μακράς διαρκείας τύπου εβαπορέ. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, δεν έχουν παρά να πηγαίνουν αυτές τις ημέρες στα γραφεία τής ΕΟΔ που βρίσκονται στο ισόγειο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 5:00 έως και τις 8:00 το απόγευμα. Ακόμη μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6980-106200. «Οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο καθένας, είναι σημαντικό δεδομένου του όγκου των αναγκών που υπάρχουν στην Κεφαλονιά», τόνισε η κ. Λειβαδίτου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει μεριμνήσει να καλύψει τα έξοδα για την αγορά εμφιαλωμένων νερών που θα διατεθούν στο νησί. Το ταξίδι πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες, ωστόσο δεν έχει οριστεί η ημερομηνία, αφού η ΕΟΔ περιμένει απάντηση από κάποιες εταιρείες στις οποίες έχει απευθυνθεί για τη δωρεάν μεταφορά των προϊόντων που συγκεντρώθηκαν.

 

Βοήθεια και από τη Γενική Γραμματεία

Σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, υποστρώματα και μέσα για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς παραχώρησε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Τα υλικά διατέθηκαν με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, Νίκου Ζωίδη, στο Δήμο Κεφαλληνίας, ως συνδρομή στους σεισμοπαθείς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey