Παραχωρήθηκαν από το Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Δύο μοτοσυκλέτες για το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

30/01/2014 - 14:35

Τις επόμενες ημέρες θα έχει στη διάθεσή του το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δύο περιπολικές μοτοσυκλέτες, από τις 32 που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας σε λιμεναρχεία της χώρας. Οι μοτοσυκλέτες αυτές αγοράστηκαν με στόχο την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος.

Τις επόμενες ημέρες θα έχει στη διάθεσή του το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δύο περιπολικές μοτοσυκλέτες, από τις 32 που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας σε λιμεναρχεία της χώρας. Οι μοτοσυκλέτες αυτές αγοράστηκαν με στόχο την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος. Βέβαια ο αριθμός των όσων δόθηκαν στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης σε σύγκριση με τις ανάγκες που αυτό έχει, είναι σχετικά μικρός σύμφωνα με ανθρώπους του Λιμεναρχείου. Ο αριθμός μοτοσυκλετών που κυκλοφορούν καθημερινά στη ζώνη αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, είναι τρεις, όταν οι ανάγκες που παρουσιάζονται στην περιοχή απαιτούν περισσότερες.

Στόχος του Υπουργείου με την κίνηση αυτή ήταν να ενδυναμώσει το Λιμενικό Σώμα με τεχνικά μέσα. Μάλιστα, σε σχετική δήλωση ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι για το Υπουργείο αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα λόγω και της πίεσης που παρατηρείται με την παράνομη μετανάστευση. «Σε αυτό το πλαίσιο, επιτυγχάνουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και ενισχύουμε το Σώμα, ιδίως στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας, όπου υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη.»

Ο λιμενάρχης Μυτιλήνης, Εμμανουήλ Μαργωμένος, μιλώντας το «Ε» είπε: «Για την παρούσα φάση και δεδομένων των οικονομικών συνθηκών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, η απόκτηση δύο μοτοσυκλετών σαν γεγονός χαρακτηρίζεται θετικό. Σαφώς έχουμε ανάγκη περισσότερες. Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο και αφού ολοκληρωθεί σχετικός διαγωνισμός, να δοθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες μοτοσυκλέτες στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey