Καταγγελίες από τον Π. Φραντζέσκο για απειλές κατά Κορδώνη

Ξηλώνονται τα «θερμοκήπια» από την προκυμαία

29/01/2014 - 16:05

Δε θα προχωρήσει στην ενοικίαση του πεζοδρομίου της προκυμαίας της Μυτιλήνης το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και θα ζητήσει από τις καφετέριες να αποσύρουν τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν εκεί.

Δε θα προχωρήσει στην ενοικίαση του πεζοδρομίου της προκυμαίας της Μυτιλήνης το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και θα ζητήσει από τις καφετέριες να αποσύρουν τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν εκεί. Στη συνέχεια, θα προχωρήσει στη διαμόρφωση του χώρου και θα καλέσει τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να τον νοικιάσουν και να τον αξιοποιήσουν, χωρίς να κάνουν παρεμβάσεις. Τα παραπάνω αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στη Λιμενική Επιτροπή, Παρασκευάς Φραντζέσκος. Σε αυτή την απόφαση οδηγήθηκε η Λιμενική Επιτροπή, όπως εξήγησε ο κ. Φραντζέσκος, μετά από την αναστάτωση που προβλήθηκε το τελευταίο διάστημα.

Πρακτικά η παραπάνω απόφαση σημαίνει πως σε όλο το πέταλο του λιμανιού που βρίσκεται στο χώρο ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου, οι καταστηματάρχες θα υποχρεωθούν να αποσύρουν τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν βάλει και τις κατασκευές που έχουν κάνει διότι το Λιμενικό Ταμείο δεν προχωράει σε ανανέωση της ενοικίασης των πεζοδρομίων σε δρόμους που ελέγχει. Στη συνέχεια, το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσει σε εκπόνηση μελετών και νέες κατασκευές, ομοιόμορφες και καλαίσθητες.

Το διάστημα που θα χρειαστεί για να γίνουν όλα τα παραπάνω, είναι μερικά χρόνια, δεδομένου ότι το Λιμενικό Ταμείο είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει τις διαδικασίες που ισχύουν για όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου. Δηλαδή θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την εκπόνηση της μελέτης, στην συνέχεια θα γίνει η ανάθεσή της και όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα πρέπει να εγκριθεί από το ΣΧΟΠ. Αφού η μελέτη λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, θα γίνει διαγωνισμός για να ανάδειξη του αναδόχου που θα κατασκευάσει το έργο.

Η παραπάνω απόφαση μπορεί να ανατραπεί σύντομα αν η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, προχωρήσει σε αλλαγή της σύνθεσης της Λιμενικής Επιτροπής, καθώς λήγει η θητεία της παρούσας τις επόμενες εβδομάδες.

Απειλές κατά Κορδώνη
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ., ο κ. Φραντζέσκος με κάθε επισημότητα δήλωσε πως έχει απειληθεί η ζωή του κ. Κορδώνη από επιχειρηματία που διαθέτει κατάστημα στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Στα επικριτικά σχόλια που ακούστηκαν για τη Λιμενική Επιτροπή, αλλά και ως προς την επιβολή προστίμων στις καφετέριες, ο κ. Φραντζέσκος απάντησε ότι δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την Επιτροπή ή το Λιμεναρχείο όταν εφαρμόζουν το νόμο. Παράλληλα, ανέφερε ότι κακώς έχει δημιουργηθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

Πολλά μέλη τού Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου, μεταξύ αυτών ο Νίκος Αθανάσης, ο Βαγγέλης Μυρσινιάς και ο Παναγιώτης Τσουπής, με παρεμβάσεις τους έκαναν σαφές ότι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η προκυμαία της Μυτιλήνης, είναι αρνητική κι αντί να είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες, λειτουργεί απωθητικά. Ταυτόχρονα, πολλά ήταν τα μέλη τού Δ.Σ. που τόνισαν την αντίθεσή τους στην επιβολή προστίμων στις καφετέριες.

Η συζήτηση του θέματος έγινε εκτός ημερησίας διάταξης. Τις θέσεις των καταστηματαρχών παρουσίασε ο επιχειρηματίας Γιώργος Ράλλης, ο οποίος δήλωσε ότι από την πλευρά τους υπάρχει διάθεση συνεργασίας και υλοποίησης της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί πριν την αντιπαράθεση. Όμως, μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα. Ο ίδιος ζήτησε την παρέμβαση του Επιμελητηρίου προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί μια λύση εφικτή και αποδεκτή από όλους, που θα αναβαθμίζει την εικόνα της προκυμαίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey