ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Χρήση χασίς στην αυλή σχολείων την ώρα του διαλείμματος. Μαθήτριες γυμνασίου χορεύουν μεθυσμένες μέσα σε κλουβί σε κεντρικό μπαρ της Μυτιλήνης. Παιδική πορνεία στο πάρκινγκ για ένα τσιγαριλίκι χασίς!

Το τέλος της μικρής μας πόλης

03/04/2012 - 18:21

Το γεγονός της περασμένης Παρασκευής, με τη σύλληψη πέντε μαθητών λυκείου της Μυτιλήνης την ώρα που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν για την ολοήμερη εκδρομή τους στο Μόλυβο εφοδιασμένοι με χασίς, εξέπληξε τους πάντες. Τους πάντες εκτός από τους νέους της πόλης, τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αντιμετώπισαν την είδηση με ειρωνικά χαμόγελα. «Σιγά το νέο…» είπαν οι περισσότεροι.

Το γεγονός της περασμένης Παρασκευής, με τη σύλληψη πέντε μαθητών λυκείου της Μυτιλήνης την ώρα που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν για την ολοήμερη εκδρομή τους στο Μόλυβο εφοδιασμένοι με χασίς, εξέπληξε τους πάντες. Τους πάντες εκτός από τους νέους της πόλης, τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αντιμετώπισαν την είδηση με ειρωνικά χαμόγελα. «Σιγά το νέο…» είπαν οι περισσότεροι, σημειώνοντας πως οι πέντε νέοι με τα τσιγαριλίκια χασίς δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου του τι συμβαίνει στην άγρια νύχτα της Μυτιλήνης με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά λυκείου, ακόμα και γυμνασίου.

Κάτω από τη μύτη της Ελληνικής Αστυνομίας και των άλλων διωκτικών αρχών, που φαίνεται πως δε θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, που παίρνει διαστάσεις κυριολεκτικά μαζικής εξόντωσης της νεολαίας του νησιού.

Μια βόλτα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με «ελεύθερες» φωτογραφίες, φωτογραφίες δηλαδή προσιτές σε οποιονδήποτε, που πραγματικά σοκάρουν.

Χορός για μαθήτριες γυμνασίου μέσα σε κλουβί...

Σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης, ακόμα και μέσα σε αυλή σχολείου μέρα μεσημέρι, μαθητές κάνουν χρήση ουσιών χωρίς να φοβούνται να φωτογραφηθούν. Και όχι μόνο δε φοβούνται να φωτογραφηθούν, αλλά «ανεβάζουν» τις φωτογραφίες τους και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας δημοσίως τη «μαγκιά» της χρήσης.

Αυτό που χθες κάναμε από το γραφείο, να ψάξουμε δηλαδή σε σελίδες μαθητών της Μυτιλήνης, που επαναλαμβάνουμε πως είναι «ελεύθερες», δηλαδή προσβάσιμες από οποιονδήποτε, φαίνεται πως δεν μπορούν να το κάνουν τα στελέχη των διωκτικών αρχών. Γιατί αν το έκαναν, θα έβλεπαν πρόσωπα και πράγματα, καταστάσεις που αποδεικνύουν την τραγικότητα της κατάστασης.


...και πάνω στην μπάρα


Πόσοι είναι;
Δεν ξέρουμε αν η κατάσταση αυτή αφορά πολλούς ή λίγους μαθητές, αλλά σίγουρα αποτελεί μια στάση ζωής που δεν αφορά μικρές περιθωριακές ομάδες. Και το σημαντικότερο, πρόκειται για μια κατάσταση που αγγίζει τα όρια λογικών τρομοκρατίας που έχουν εγκατασταθεί μέσα στα σχολεία, λογικών συμμοριοποίησης. Ας σημειωθεί, μάλιστα, ότι στην παρέα που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, υπάρχουν δυο μαθητές που δήλωναν έως την Παρασκευή το πρωί, τουλάχιστον μέσα στο σχολείο, πως κανείς δεν μπορεί να τους πειράξει γιατί είναι μέλη της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και δέρνουν! Θυμίζουν όλα αυτά την κατάσταση των «Baby Locos» στη γειτονική μας Χίο ή μήπως στο «παιχνίδι» της Μυτιλήνης δε συμμετέχουν και ενήλικες;

Τα σύνεργα της χρήσης. Κι ο ναργιλές! Από σελίδα μαθητή-χρήστη από τη Μυτιλήνη, στο Facebook

Μπορούν όμως όλα αυτά τα ευρύτατα διαδεδομένα στις σχολικές κοινότητες γεγονότα να είναι σε άγνοια των υπόλοιπων μερών, δηλαδή των εκπαιδευτικών και των γονέων; Μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, δείχνει μαθητές λυκείου να κάνουν χρήση ουσιών σε απόμερο μέρος του σχολείου τους. Ούτε κουβέντα για στοιχειώδη επιτήρηση της αυλής του σχολείου από εκπαιδευτικούς, αλλά και από φύλακες που πλέον τα σχολεία διαθέτουν.


Στην αυλή σχολείου...

Τι γίνεται στο πάρκινγκ;
Επίσης έγκυρες πληροφορίες μιλούν για παιδική πορνεία στην περιοχή τού πάρκινγκ, όπου στο τμήμα του πίσω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μαθήτριες αλλά και μαθητές γυμνασίου εκδίδονται για ένα τσιγαριλίκι χασίς, αλλά και μια δόση κοκαΐνης. Πώς θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο; Οι ειδικοί υποδεικνύουν πολλούς τρόπους. Πολλοί τρόποι για τα άτυχα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια.

Για τους εμπόρους ουσιών και τα βαποράκια τους, ωστόσο, υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Οι διωκτικές αρχές, που όμως, όπως όλα δείχνουν, αγνοούν το φαινόμενο ή στη χειρότερη των περιπτώσεων περί άλλα τυρβάζουν. Η Μυτιλήνη δεν είναι μεγαλούπολη, αλλά μια μικρή επαρχιακή πόλη λίγων χιλιάδων κατοίκων. Και φυσικά τέτοια προβλήματα μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.


Μαθητές στο Πάρκο Χατζηδήμου. Φωτό ανεβασμένη στις σελίδες τους στο Facebook από τους ίδιους τους μαθητές! Τόσο σίγουροι είναι ότι δε θα τους ενοχλήσει κανείς!

Στο αλκοόλ…
Αν όμως η χρήση ουσιών είναι η μια πλευρά τους προβλήματος της άγριας για τα παιδιά και τους νέους κατάστασης στους δρόμους της Μυτιλήνης, το αλκοόλ είναι η άλλη του πλευρά.

Φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα στο «Ε», προέρχονται από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει μπαρ σε παράδρομο της μυτιληνιάς προκυμαίας, με αποκλειστικούς πελάτες μαθητές γυμνασίου και λυκείου και ενηλίκους, που φυσικά δεν έλκονται στο συγκεκριμένο μαγαζί από… την καλή του μουσική!

Στις φωτογραφίες, που και αυτές είναι «ελεύθερες», δηλαδή προσβάσιμες από τον οιονδήποτε και φυσικά από τα στελέχη των διωκτικών αρχών, μαθήτριες λικνίζονται κλεισμένες μέσα σε κλουβί που κρέμεται από το ταβάνι. Γύρω - γύρω παιδιά, μαθητές στην πλειοψηφία τους, καταναλώνουν αλκοόλ και χορεύουν, ενήλικοι δε… απολαμβάνουν το θέαμα.

Σε γνωστό μπαρ σε παράδρομο της μυτιληνιάς προκυμαίας. Ανήλικα παιδιά, σε κλουβί κρεμασμένο από το ταβάνι

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι αποκλειστικά μυτιληνιό. Σε δημοφιλή νεανική ιστοσελίδα βλέπει κανείς φωτογραφίες από μαθήτριες γυμνασίου σε κωμόπολη της Μυτιλήνης. Με προκλητική αμφίεση, 14χρονα παιδιά (η έρευνα έδειξε πως είναι σήμερα μαθήτριες της Γ΄ γυμνασίου) επιδεικνύουν γνωστή μάρκα ουίσκι, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία, πάντα στο ίδιο μαγαζί, λίγες δεκάδες μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, χορεύουν πάνω στην μπάρα.

Αναίσθητα στο Κέντρο Υγείας
Και μια και είμαστε εκτός Λέσβου, ας αναφερθούμε και σε ένα γεγονός που δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα plomarinews.gr και αναφέρεται σε ένα daylight πάρτυ, πάρτυ δηλαδή ημέρας, που ακολούθησε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Πλωμάρι. Όπως λοιπόν αποδεικνύεται από τη συζήτηση που ακολούθησε το ρεπορτάζ της παρέλασης, παιδιά που συμμετείχαν στο πάρτυ κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας του Πλωμαρίου ΑΝΑΙΣΘΗΤΑ! Διαβάστε τι γράφει αναγνώστης της ιστοσελίδας, ενώ ολόκληρη η συζήτηση, που δε διαψεύδει το γεγονός αυτό καθαυτό στο παραμικρό, είναι ακόμα ανηρτημένη στο διαδίκτυο και προσβάσιμη από τον οιονδήποτε.

Δυο μαθήτριες γυμνασίου αριστερά, σε μπαρ λεσβιακής κωμόπολης. Με μπουκάλα ουίσκι! 

«Τα παιδιά καλά έκαναν και γύρισαν τα κεφάλια τους αλλού», γράφει αναγνώστης της ιστοσελίδας, «αλλά δεν έκαναν καλά που μέθυσαν και τους πήγανε αναίσθητους στο Κέντρο Υγείας και με μεγάλη λύπη μου έμαθα ότι ήταν όλα νέα παιδιά και μάλιστα υπήρχαν και παιδιά του γυμνασίου. Αν αληθεύει, να μη μιλάμε για ξεφάντωμα, αλλά για κατάντια. Εθίζουμε τους νέους στο αλκοόλ και μετά τσιγάρο και τσιγαρλίκι. […] Και ευτυχώς που τα παιδιά έγιναν καλά, γιατί δεν ξέρουν και δεν τους είπε κανένας τι μπορεί να πάθουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ότι μπορεί ακόμη και να πεθάνουν σε μικρές ηλικίες. Αλλά ποιος θα τους ενημερώσει;

Η αστυνομία πού ήταν; Αλλά και τώρα δεν είναι αργά για να δράσει και να εγκαλέσει τους γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Και οι καταστηματάρχες πώς σέρβιραν σε ανήλικους αλκοόλ;»

Ερωτήματα που, βέβαια, δεν πήραν ποτέ απάντηση. Και τι απάντηση άραγε μπορεί να δοθεί σε όλα αυτά;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey