Διαμαρτυρία τέως υπαλλήλου του Υπουργείου Πολιτισμού, για τον τρόπο αξιολόγησής του

Σε διαθεσιμότητα μετά από 22 χρόνια δουλειάς

20/12/2013 - 13:58

Δεν τολμά να το πιστέψει ακόμα ο Στρατής Γιαννάκας, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, το ότι εδώ και ένα μήνα περίπου βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. Ο ίδιος ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς όπως ισχυρίζεται δεν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες όσον αφορά στην αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα χωρίς δουλειά.

Δεν τολμά να το πιστέψει ακόμα ο Στρατής Γιαννάκας, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, το ότι εδώ και ένα μήνα περίπου βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. Ο ίδιος ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς όπως ισχυρίζεται δεν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες όσον αφορά στην αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα χωρίς δουλειά.

«Δε θέλω να πιστέψω πως ό,τι έγινε, έγινε με δόλο», είπε ο κ. Γιαννάκας, που από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά από 22 χρόνια δουλειάς βλέπει το εργασιακό του μέλλον αβέβαιο. Ο ίδιος είναι 48 χρόνων και ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να βρει τώρα κάπου αλλού δουλειά.

Ο κ. Γιαννάκας υποστηρίζει ότι έγινε αδικία σε βάρος του γιατί, όπως είπε, οι εκθέσεις αξιολόγησής του για τις υπηρεσίες του στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου για τα έτη 2008, 2009, 2010, 2011 και 2012 δε συντάχθηκαν όταν έπρεπε, αλλά όλες μαζί στις 23 Σεπτεμβρίου τού 2013. Μάλιστα, επισημαίνει ότι αυτά συντάχθηκαν χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει - όπως προβλέπεται από το νόμο -, για να έχει τη δυνατότητα να κάνει ένσταση σε περίπτωση που διαφωνεί. «Είδα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στους πίνακες του ΑΣΕΠ χωρίς να γνωρίζω τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Με 7!
Ο βαθμός αξιολόγησής του, από την προϊσταμένη του, Μαρία Ταπανλή - Δανιά, ήταν επτά, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από άλλους συναδέλφους του που είχαν ακριβώς τα ίδια προσόντα και οι οποίοι πήραν υψηλότερο βαθμό. Έτσι, βγήκε σε διαθεσιμότητα. Να σημειώσουμε ότι στην έκθεση αξιολόγησης που έγινε για το έτος 2007 από τη διευθύντρια της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, είχε βαθμολογηθεί με 10.

«Στα 22 χρόνια που εργάστηκα στο Υπουργείο Πολιτισμού», λέει ο κ. Γιαννάκας, «τα 16 ήταν ως συμβασιούχος σχεδιαστής αρχαιολογικών ευρημάτων σε έργα του Δημοσίου, σε σωστικές και συστηματικές ανασκαφές. Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει, 16 χρόνια δεν μπορεί να μείνει κανείς ως συμβασιούχος με διαδοχικές συμβάσεις αν δεν είχε ικανότητες, αν δεν ήταν συνεπής στη δουλειά του. Στα 22 χρόνια δεν είχα ούτε μια κακή αναφορά ή δίωξη από προϊστάμενό μου, για οποιαδήποτε αιτία. Σε όλα αυτά τα χρόνια, δούλεψα σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Για αρκετά χρόνια στη Λήμνο, στη Χίο, στα Ψαρά, σε οικόπεδα και έργα σε όλο το νησί της Λέσβου.»

Ο ίδιος πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί χαρακτηρίζει αδικία ό,τι έγινε. «Ξαφνικά έχω μείνει χωρίς δουλειά. Έχω ένα 15χρονο παιδί που πρέπει να στηρίξω οικονομικά. Οι εποχές που ζούμε, είναι δύσκολες», είπε και προσέθεσε απογοητευμένος πως «δεν ξέρει τι θα κάνει».

Οι συνάδελφοί του που μίλησαν στο «Ε», τον χαρακτήρισαν άψογο και ως συνάδελφο και ως άνθρωπο, ενώ επεσήμαναν ότι ο βαθμός με τον οποίο αξιολογήθηκε, δεν αντιστοιχεί στο έργο το οποίο έχει προσφέρει. Τόνισαν ότι είναι εξαιρετικός σχεδιαστής, και πολύ καλός ως άτομο. Έσπευσαν δε να επισημάνουν ότι ποτέ κανένας προϊστάμενός του δεν του είχε προσάψει κάτι αρνητικό.

Στη Βουλή
Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα, βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Ζερδελής, έκαναν ερώτηση στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο. Σε αυτήν σημειώνεται: «Εύλογα, κ.κ. Υπουργοί, γεννιούνται ερωτηματικά για την αμεροληψία της βαθμολογίας και μάλιστα όταν η συγκεκριμένη διευθύντρια της υπηρεσίας γνώριζε ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης που κατέθεσε για τα έτη 2008, 2009, 2010, 2011 και 2012, θα ήταν καθοριστικές για την παραμονή του υπαλλήλου στην εργασία του, αφού ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της διαθεσιμότητας.»

Η κ. Δανιά, σε δήλωσή της στο «Ε», είπε ότι θα συντάξει τεκμηριωμένη έκθεση με στοιχεία όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey