Στην απεργία τής ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Δύο πορείες στη Μυτιλήνη

07/11/2013 - 15:20

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και ισάριθμες πορείες πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Μυτιλήνης χθες Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και ισάριθμες πορείες πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Μυτιλήνης χθες Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ήταν περιορισμένη, πιθανότατα διότι δεν εντάσσονταν σε ένα γενικότερο σχεδιασμό κινητοποιήσεων εκ μέρους των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η πορεία τού ΠΑΜΕ, εμφανώς μεγαλύτερη από αυτήν του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, κινήθηκε στην προκυμαία, την αγορά της Μυτιλήνης και έφθασε ως τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Στρατής Αντώνας, ο οποίος τόνισε πως στόχος της κινητοποίησης είναι η αποτροπή των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση και η ανάσχεση αυτών που ήδη έχουν ληφθεί. Εκτενή αναφορά έκανε στο οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας, στις απολύσεις εργαζομένων που είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, και τη συνεχή χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, τόσο πανελλαδικώς όσο και στη Λέσβο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ Δημήτρης Καραγιάννης αναφέρθηκε στις μεγάλες περικοπές των αγροτικών επιδοτήσεων που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου λόγω του χαρακτηρισμού μεγάλων εκτάσεων βοσκοτόπων ως μη επιλέξιμων.

Οι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης. Περίπου στις 11:30 το πρωί, ξεκίνησε η πορεία, η οποία κινήθηκε στην προκυμαία και στην αγορά της Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey