Πρωτοφανής συμμετοχή για τις πρώτες θέσεις πενταμηνιτών στο Δήμο Λέσβου, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

1.350 αιτήσεις για 205 θέσεις!

15/10/2013 - 16:56

Ρεκόρ αιτήσεων για τα τοπικά δεδομένα σημειώθηκε για τις πρώτες θέσεις που μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας προκηρύχθηκαν για το Δήμο Λέσβου, αφού η αναλογία θέσεων / αιτήσεων ξεπέρασε το ένα προς έξι.

Ρεκόρ αιτήσεων για τα τοπικά δεδομένα σημειώθηκε για τις πρώτες θέσεις που μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας προκηρύχθηκαν για το Δήμο Λέσβου, αφού η αναλογία θέσεων / αιτήσεων ξεπέρασε το ένα προς έξι. Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, οι αιτήσεις ήταν έως και τριπλάσιες των προκηρυγμένων θέσεων, οπότε καταλαβαίνει κανείς και στην πράξη πόσο απηχούν στην πραγματικότητα τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την αλματώδη αύξηση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο, και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Έτσι, διεκδικώντας μία απ’ τις 205 θέσεις γενικών καθηκόντων κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Λέσβου, υπέβαλαν αίτηση ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τού «Ε», συνολικά 1.350 ενδιαφερόμενοι.

Τις επόμενες μέρες και σε διάστημα περίπου δύο βδομάδων, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν θα αξιολογηθούν απ’ το ΑΣΕΠ και στη συνέχεια ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει το Δήμο Λέσβου για την κατάσταση των προσληπτέων. Η όλη διαδικασία θα γίνει κεντρικά με σύστημα μοριοδότησης (με κριτήρια το χρόνο ανεργίας, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, την ηλικία και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων), ενώ ακόμη και οι πληρωμές όσων απασχοληθούν μέσω του Προγράμματος, έχει ανακοινωθεί πως θα γίνονται χωρίς τη μεσολάβηση των τοπικών φορέων, αλλά μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Άμεσα οι προσλήψεις
Πανελλαδικώς, όπως δημοσιοποίησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποβλήθηκαν περισσότερες από 100.000 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, για τις 10.000 πεντάμηνες θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες. Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού, βάσει της ίδιας ενημέρωσης, είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, για να τοποθετηθούν οι δικαιούχοι στις δουλειές τους το αργότερο έως τις 5 Νοεμβρίου. Όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τον ΟΑΕΔ επιτυχόντων μέσα σε 15 μέρες από την ημερομηνία ενημέρωσής τους, οπότε και υπολογιζόταν στα μέσα Νοεμβρίου όσοι προσληφθούν, να ξεκινήσουν να εργάζονται.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι μηνιαίες αποδοχές είναι 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών και 490 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών. Το επόμενο δεκαήμερο, ο ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρύξει ακόμη 30.000 θέσεις απασχόλησης για ανέργους, στις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαίδευσης (Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε.).

Σε επίπεδο Λέσβου, εκτός απ’ τις 205 θέσεις στο Δήμο, υποβλήθηκαν αιτήσεις και για ακόμη 42 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ομοίως κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.) και ειδικότητας γενικών καθηκόντων, αλλά δεν υπάρχει εικόνα για τον αριθμό των αιτήσεων που τις αφορούν.

Στο σύνολό τους οι προσληφθέντες και στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης θα απασχοληθούν κυρίως σε εργασίες καθαρισμού, πολιτικής προστασίας και υλοποίησης έργων αυτεπιστασίας.

Σε επίπεδο Δήμου Λέσβου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που οι προσληφθέντες πενταμηνίτες το επιθυμούν, θα αξιοποιηθούν σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους, ώστε για παράδειγμα να καλυφθούν κενά σε μια σειρά από τεχνικές ειδικότητες. Θυμίζουμε πως η βασική κατανομή των 205 θέσεων στο Δήμο είναι: 137 στη Γενική Διεύθυνση Καθαριότητας, 36 στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, 14 στη Διεύθυνση Πράσινου και 18 για τις ανάγκες τής ΔΕΥΑΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey