5 Δεκέμβρη και στην πλατεία Κλαυθμώνος!

28/11/2017 - 14:43

Οι Μυτιληνιοί της Αθήνας, μετά το κάλεσμα του δημάρχου Λέσβου να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις για την αλλαγή των δεδομένων διαχείρισης του προσφυγικού και στην πρωτεύουσα, ανταποκρίθηκαν άμεσα και σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λέσβου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 1 το μεσημέρι. Με τη συμμετοχή των αποδήμων της Αθήνας. 

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, είχε στείλει από την περασμένη εβδομάδα επιστολή-κάλεσμα στην ΟΛΣΑ και στη Λεσβιακή Παροικία, για να ενεργοποιηθούν οι σύλλογοι της Αθήνας και να κλιμακωθούν οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση στα νησιά και στην πρωτεύουσα. Και κατά πως φαίνεται, μετά τις σχετικές διεργασίες, οι σύλλογοι ανταποκρίθηκαν και ήδη έκλεισε η ημερομηνία της κινητοποίησης. 

Το κάλεσμα και τα αιτήματα

Αφού αποφασίστηκε νέα δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από δημότες της Λέσβου και τους απόδημους της Αθήνας, για την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 1 μ.μ. στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλατεία Κλαυθμώνος), «ώστε να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Λέσβος, από το νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε ένα “νησί φυλακή”».

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα αιτήματα των κινητοποιήσεων, βάσει και σχετικού ψηφίσματος είναι τα εξής:

 

  • άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας του νησιού,
  • μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων, και
  • μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους της Λέσβου για τη Λέσβο, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey