«Παίρνουμε κάτι ψίχουλα, ενώ δουλεύουμε σα σκλάβοι»

Στο… «αμήν» έφτασαν οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου

17/09/2013 - 21:01

Κείμενο-«φωτιά» συνέταξαν οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Μυτιλήνης, περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα εκεί. Όπως επισημαίνουν στην επιστολή αυτή, δεν αντέχουν άλλο με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ίδρυμα, η διεύθυνση του οποίου δεν τους έχει καταβάλει δεδουλευμένα μηνών.

Κείμενο-«φωτιά» συνέταξαν οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Μυτιλήνης, περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα εκεί. Όπως επισημαίνουν στην επιστολή αυτή, δεν αντέχουν άλλο με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ίδρυμα, η διεύθυνση του οποίου δεν τους έχει καταβάλει δεδουλευμένα μηνών.

Αντί του κανονικού τους μισθού, τους δίνει… ψίχουλα, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, που δεν είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Έγγραφο συνέταξαν, πριν από λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Μυτιλήνης, καθώς - όπως οι ίδιοι αναφέρουν - δεν αντέχουν άλλο, διότι ενώ δουλεύουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αφού μένουν εδώ και αρκετούς μήνες απλήρωτοι.

Στο έγγραφο δεν αναφέρονται τα ονόματα εκείνων που συνέταξαν το κείμενο. «Το γράμμα δεν το υπογράφουμε γιατί φοβόμαστε την απόλυση», επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Αν μη τι άλλο, το ενδεχόμενο της απόλυσης είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να κρατήσει κάποιος την ανωνυμία του σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ένα… κατοστάρικο!
Το πρόβλημα που περιγράφουν οι εργαζόμενοι, έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουν να πληρωθούν πάνω από τρεις μήνες. Το τελευταίο διάστημα παίρνουν έναντι του κανονικού τους μισθού, ποσό το οποίο κυμαίνεται στα 100 ευρώ, για τις άμεσες ανάγκες τους.

Βέβαια, τα χρήματα αυτά δεν είναι ικανά για να καλύψουν τις ανάγκες ενός ανθρώπου σε μηνιαία βάση. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος έχει οικογένεια και παιδιά που πρέπει να μεγαλώσουν, όπως ειπώθηκε από πολλούς. «Παίρνουμε κάτι ψίχουλα, ενώ δουλεύουμε σα σκλάβοι κάθε μέρα», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα απευθύνθηκαν στο διευθυντή του Γηροκομείου, Χριστόφα Φραντζή, ο οποίος τούς είπε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) χρωστάει στο Γηροκομείο χρήματα και αυτή είναι η αιτία της καρκινοβασίας των πληρωμών. Εδώ ας σημειωθεί, βέβαια, ότι οι τρόφιμοι του Γηροκομείου έχουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία και συντάξεις, οι οποίες και έχουν εκχωρηθεί στο Γηροκομείο.

Το γεγονός δε δικαιολογεί να μένουν εντελώς απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.
Σε επικοινωνία τού «Ε» με τον κ. Φραντζή για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο διευθυντής του Γηροκομείου δήλωσε πως ο Οργανισμός έχει να καταβάλει από το Σεπτέμβριο του 2012 τα χρήματα για την περίθαλψη 60 γερόντων, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι τα έσοδα από τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα είναι ελάχιστα.

Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν στο κείμενό τους ότι τόσο τα Φιλανθρωπικά, όσο και το Γηροκομείο, έχουν αρκετά ακίνητα από δωρεές. Κατά συνέπεια, τα έσοδά τους είναι σταθερά. Καταλήγοντας στο κείμενο, αναφέρουν: «Κάντε κάτι, γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε. Δεν πάει άλλο. Όλα είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Ρωτήστε και άλλους.»

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να φτάσει στη Βουλή, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν απευθυνθεί και στο βουλευτή Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ζερδελή, αφού όπως τονίζουν νιώθουν εγκλωβισμένοι μέσα στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί, με τις υποχρεώσεις τους να παραμένουν σταθερές και τα έσοδα να μην αρκούν για να καλύψουν ούτε τις ανάγκες σίτισής τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey