Κρούουν κώδωνα κινδύνου οι Οικολόγοι Πράσινοι

«Κέντρο Μεταναστών πριν υπάρξουν θύματα»

31/07/2013 - 13:51

Την άμεση λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Λέσβο προτού υπάρξουν θύματα ζητά με έγγραφο η πολιτική κίνηση Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων, απαιτώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει το συντομότερο.

Την άμεση λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Λέσβο προτού υπάρξουν θύματα ζητά με έγγραφο η πολιτική κίνηση Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων, απαιτώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει το συντομότερο. Την ίδια στιγμή, στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης βρίσκονται και έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά, αλλά και βρέφη, που αναγκάζονται να υπομένουν συνθήκες καύσωνα που δεν αποκλείεται να τους προκαλέσουν και προβλήματα υγείας.

Αφορμή για τη σύνταξη του εγγράφου στάθηκαν, για μια ακόμα φορά, οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, καθώς και δύο πρόσφατοι θάνατοι μεταναστών ως αποτέλεσμα των συνθηκών κράτησής τους. Οι Οικολόγοι υποστηρίζουν ότι δε θα αργήσουν να υπάρξουν θύματα και στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, όπου εκτός από άνδρες υπάρχουν έγκυες γυναίκες, ανήλικα παιδιά, καθώς και βρέφη. Παράλληλα θέτουν το ερώτημα: «Περιμένουμε να δούμε νεκρούς και στη Μυτιλήνη για να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση;»

Στον ήλιο
Την ίδια στιγμή που ο υδράργυρος ανεβαίνει, οι άνθρωποι αυτοί είναι αναγκασμένοι να κάθονται μέσα σε σκηνές κάτω από το ζεστό ήλιο, με τον κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες εβδομάδες, βρέφος που βρισκόταν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού, φάνηκε να μην είναι καλά στην υγεία του. Στάλθηκε μαζί με τη μητέρα του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύτηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε θερμοπληξία.

Και παιδιά στην καυτή άσφαλτο στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού

Χτες, δεκάδες μετανάστες ήταν στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ το πρωί έγινε και σύλληψη άλλων 15 ατόμων που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού σε παραθαλάσσια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης».

Στην επιστολή των Οικολόγων Πράσινων σημειώνεται πως «η σημερινή κατάσταση δεν είναι παρά όνειδος για μία κοινωνία που θέλει να θεωρείται πολιτισμένη και δημοκρατική και δεν μπορεί να συνεχισθεί. Κάθε αμφισβήτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, θα μας βρει όλους - μαχητικά - απέναντι.». Παράλληλα τονίζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να ζουν στο Κέντρο ανθρώπινα, με τις εθελοντικές οργανώσεις να προσφέρουν ανεμπόδιστα συμπληρωματικές υπηρεσίες καθημερινής φροντίδας και υγιεινής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, για τη δημιουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών, δεν έχει γίνει τίποτα.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι από καιρό έχουν επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης με επιστολές, τόσο στην αρμόδια επίτροπο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις τής Ε.Ε., Cecilia Malmström, όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey