Έγινε η δίκη του συνταξιούχου στρατιωτικού, που κατηγορείτο ότι ασελγούσε εις βάρος της ίδιας του της κόρης για τρία ολόκληρα χρόνια

48 χρόνια ο ΠΑ-ΤΕΡΑΣ

05/10/2017 - 10:34

Ο εφιάλτης που βίωνε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια μέσα στο σπίτι της μια οικογένεια της Λέσβου, ξύπνησε ξανά χτες στο δικαστικό μέγαρο της Μυτιλήνης, όπου διεξήχθη η δίκη του 55χρονου συνταξιούχου στρατιωτικού που καταγγέλθηκε πέρυσι το Μάη από τη σύζυγό του, ότι ασελγούσε επί τρία ολόκληρα χρόνια, σε βάρος της 16χρονης σήμερα κόρης τους. Η απόφαση του δικαστηρίου να τιμωρήσει με ποινή φυλάκισης 48 ετών τον πατέρα-παιδεραστή ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα, αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να επουλώσει τις τραυματισμένες ψυχές που άφησαν πίσω οι επιβλαβείς πράξεις του. Όπως δεν μπορεί και να μετριάσει το σοκ που προκλήθηκε από την πρώτη στιγμή στην μικρή κοινωνία του νησιού, μετά το σπάσιμο της σιωπής της κόρης και της μητέρας της για τα όσα κατηγορείτο ότι έκανε ο πατέρας της οικογένειας.

Ο 55χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός με το προφίλ του «φιλήσυχου πολίτη», είχε καταγγελθεί πέρυσι το Μάη από τη σύζυγό του, ότι επί τρία ολόκληρα χρόνια ασελγούσε σε βάρος της 16χρονης σήμερα κόρης τους. Οι μαρτυρίες της συζύγου και της κόρης του, είχαν προκαλέσει σοκ και έφεραν τον 55χρονο αντιμέτωπο με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και πιο συγκεκριμένα για ασέλγεια μεταξύ συγγενών, αποπλάνηση ανηλίκου ως και για παιδική πορνογραφία.

Οι καταθέσεις

Σύμφωνα με τις καταθέσεις της μάνας, αλλά και της μεγάλης της κόρης, ο υπεράνω πάσης υποψίας αυστηρός οικογενειάρχης, από το καλοκαίρι που η μεγάλη του κόρη αποφοίτησε από το δημοτικό για να πάει στο γυμνάσιο, άρχισε να επιδίδεται σε όλα όσα υπαγόρευαν οι ορέξεις του. Ορέξεις που καμία σχέση δεν έχουν με έναν προστατευτικό πατέρα.

Οι καταθέσεις σόκαραν, καθώς ο πατέρας εκμεταλλευόμενος τον κυριαρχικό του ρόλο, ξεκίνησε από φαινομενικά αθώα αγγίγματα στα γεννητικά όργανα της κόρης του και σταδιακά προχωρούσε. Η εξασφάλιση της σιωπής της ανυπεράσπιστης κόρης του, με ανταλλάγματα αλλά και με απειλές, τον έκανε με τον καιρό άτρωτο να επιδίδεται σε όλο και πιο έντονη σεξουαλική παρενόχληση, ως και σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας και την σεξουαλική πράξη. Και όλα ετούτα για τρία ολόκληρα χρόνια, στα οποία το ανήλικο θύμα δεν βρήκε το κουράγιο να μιλήσει σε κανέναν, ούτε κατά πως φαίνεται και στη μητέρα του. Όλα όμως άλλαξαν όταν μεγάλωσε η μεσαία κόρη του φερόμενου ως δράστη και έφτασε στην ηλικία που ξεκίνησε ο εφιάλτης της μεγαλύτερης αδερφής της. Μόνο που εκείνη δεν σιώπησε. Και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον πατέρα…

Τα αρνήθηκε όλα χτες…

Στο δικαστήριο χτες, ο κατηγορούμενος -παρά το ότι στις πρώτες απολογίες του, είχε παραδεχθεί τις περισσότερες από τις κατηγορίες που τον βάρυναν- άλλαξε τακτική. Και βρέθηκε να ισχυρίζεται πως δεν πείραξε ποτέ την κόρη του και πως όλη η υπόθεση, ήταν μία «πλεκτάνη» της συζύγου του, που επεδίωκε να πάρει διαζύγιο από εκείνον.

Το δικαστήριο όμως επέβαλλε ποινή φυλάκισης 48 ετών στον κατηγορούμενο πατέρα-παιδεραστή και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, με τον 55χρονο πρώην στρατιωτικό να επιστρέφει στις φυλακές Τριπόλεως που κρατούνταν ως και προχθές.

Ο εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής, δικηγόρος Τάσος Χατζηγιάννης, μιλώντας στο «Ε», απέφυγε να σχολιάσει ειδικά την ευαίσθητη έτσι κι αλλιώς υπόθεση, αλλά δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ποινή που επιβλήθηκε. «Είναι μία ποινή ανάλογη της βαρύτητας των κατηγοριών και ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα», είπε χαρακτηριστικά 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey