Μιλούν για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κοπέλες που μεγάλωσαν στα χωριά του οργανισμού

Μια αληθινή οικογένεια

19/07/2013 - 12:28

«Η αγάπη δεν κοστίζει» είπαν η Μαρία και η Πάολα, κορίτσια που μεγάλωσαν στα χωριά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και μιλώντας στο «Ε» τόνισαν τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν οι άνθρωποι του εθελοντικού αυτού οργανισμού στα παιδιά. Βέβαια, στο πλευρό του συλλόγου αυτού μπορεί να σταθεί όλη η κοινωνία, ενισχύοντάς τον με πολλούς τρόπους, όχι μόνο οικονομικά.

«Η αγάπη δεν κοστίζει» είπαν η Μαρία και η Πάολα, κορίτσια που μεγάλωσαν στα χωριά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και μιλώντας στο «Ε» τόνισαν τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν οι άνθρωποι του εθελοντικού αυτού οργανισμού στα παιδιά. Βέβαια, στο πλευρό του συλλόγου αυτού μπορεί να σταθεί όλη η κοινωνία, ενισχύοντάς τον με πολλούς τρόπους, όχι μόνο οικονομικά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου στην Πλατεία Σαπφούς, δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του στο κοινό. Μάλιστα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να το ενισχύσουν, αγοράζοντας αναμνηστικά και εποχικά είδη, που έφτιαξαν οι εθελοντές του νησιού.

Για τη δράση του εθελοντικού οργανισμού μίλησαν στο «Ε» δύο κορίτσια που μεγάλωσαν στα παιδικά χωριά. Η Πάολα και η Μαρία, που ήταν το απόγευμα της Τετάρτης στην Κινητή Μονάδα Στήριξης, θέλησαν να ανοίξουν τις ψυχές τους και περιέγραψαν μια άλλη οικογένεια, την οικογένεια που γνώρισαν στα παιδικά χωριά.

Μια οικογένεια που φρόντισε να μην τους λείψει τίποτα και τους έκανε να μην αισθανθούν ποτέ περίεργα και παράξενα. Μια οικογένεια που τους προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα την αγάπη, στηρίζοντας όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της που, πάντα επιστρέφουν σε αυτή. Και επιστρέφουν γιατί όλα τα παιδιά, ακόμα κι αν ενηλικιωθούν και φύγουν, πάντα γυρίζουν στις ρίζες τους, πάντα γυρίζουν στην οικογένειά τους, πάντα γυρίζουν στους ανθρώπους που τους ανέθρεψαν με αγάπη δίνοντάς τους τις πραγματικές αξίες και αρχές.

Ενήλικες πια…
Η Πάολα και η Μαρία σήμερα είναι ενήλικες και σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της χώρας. Πριν χρόνια βρέθηκαν στα παιδικά χωριά, με εισαγγελική εντολή, για λόγους που δε θέλουν να αναφέρουν ή που έχουν ξεχάσει, καθώς όπως είπε η Μαρία, «ευτυχώς τα παιδιά ξεχνούν εύκολα». Στην αρχή, όπως είναι φυσικό, τους φάνηκαν όλα περίεργα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, γι’ αυτό οι άνθρωποι από το «Χαμόγελο του Παιδιού» τούς έδωσαν το «χώρο» που ήθελαν, περιμένοντας να τους προσφέρουν την αγάπη τους όταν εκείνες θα ένιωθαν έτοιμες. Παράλληλα είπαν: «Σίγουρα σου λείπει αυτό που έχουν τα περισσότερα παιδιά, οι πραγματικοί γονείς, αλλά οι άνθρωποι μέσα από το χωριό σε βοηθάνε με τέτοιο τρόπο και σου δίνουν την αγάπη τους, που σε βάθος χρόνου παύεις να το σκέφτεσαι.»

«Δε νιώσαμε ποτέ ότι ήμασταν σε ίδρυμα», είπαν χαρακτηριστικά.

Οι δύο κοπέλες παρομοιάζουν το χωριό με ένα σπίτι πολύτεκνης οικογένειας και όχι κάτι σα στρατό ή κατασκήνωση, όπως θεωρούν ότι λειτουργούν αυτά τα χωριά οι περισσότεροι. Είναι πολύτεκνες οικογένειες στις οποίες τούς δόθηκαν οι σωστές αξίες και μπήκαν γερές βάσεις, ούτως ώστε να μπορέσουν οι ίδιες αύριο - μεθαύριο να αντιμετωπίσουν τη ζωή, γνωρίζοντας όμως ότι πάντα θα τους περιμένει η αγκαλιά των γονιών τους και των αδελφών τους.

Όπως η Μαρία και η Πάολα, έτσι και τα περισσότερα αδέλφια τους, όπως είπαν, σπουδάζουν σε ανώτατες σχολές της χώρας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που με την επιστημονική κατάρτιση που έχουν αποκτήσει, φροντίζουν να βοηθούν «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Οι γυναίκες που μας μεγαλώνουν, είναι ήρωες», τόνισε η Μαρία, προσθέτοντας ότι στήριξη δεν προσφέρεται μόνο σε παιδιά που είναι εύκολες περιπτώσεις, αλλά και στις δύσκολες. Σε αυτές μάλιστα είναι που οι εθελοντές από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βάζουν τα δυνατά τους και συνεχίζουν να επιμένουν.

Τα δύο κορίτσια τόνισαν ότι όλος ο κόσμος μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του. «Η βοήθεια δεν είναι μόνο οικονομική, η αγάπη δεν κοστίζει κάτι, το να γίνει κάποιος εθελοντής και να έρθει σε ένα από τα χωριά απασχολώντας ευχάριστα και δημιουργικά τα παιδιά, κάνοντάς τα ευτυχισμένα, αυτό δεν κοστίζει κάτι», είπε η Μαρία.

Η υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Στήριξης, Αγγελική Λινάκη

 

Για «το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Στήριξης, Αγγελική Λινάκη, μιλώντας στο «Ε», θέλησε να τονίσει ότι ο εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από δημιουργίας του βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να καλύψει τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν και να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να έχουν όλα τα παιδιά ένα χαμόγελο. Σε αυτή την προσπάθεια πολύτιμοι αρωγοί είναι οι εθελοντές, που με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνέχιση του έργου.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, είπε ότι ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε το 1997 τη λειτουργία του πρώτου σπιτιού φιλοξενίας για παιδιά σε κίνδυνο. Κύριο μέλημά του από την αρχή υπήρξε η αποφυγή της ιδρυματοποίησης των παιδιών και βασικός στόχος, η ομαλή και αξιοπρεπής επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Μάλιστα, παρά την κρίση, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η δράση του και αυτό οφείλεται στην οικονομική ενίσχυση εταιρειών και ιδιωτών.

Η κ. Λινάκη τόνισε ότι ο κόσμος στη Μυτιλήνη είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και ενδιαφέρεται να μάθει όσο μπορεί περισσότερα για τον οργανισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κινητή Μονάδα Στήριξης βρίσκεται στην Πλατεία Σαπφούς από τις 9:00 το πρωί έως το μεσημέρι και από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:30 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.hamogelo.gr/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey