Ανοίγουν στις πλαζ τής Λέσβου με την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης

Καντίνες... έστω και Ιούλιο

04/07/2013 - 14:14

Αρχές Ιουλίου ολοκληρώνονται πλέον οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης τμημάτων αιγιαλού και παραλίας, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και η τοποθέτηση καντινών.

Αρχές Ιουλίου ολοκληρώνονται πλέον οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης τμημάτων αιγιαλού και παραλίας, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και η τοποθέτηση καντινών. Έτσι, παρά την καθυστέρηση, έστω και τώρα, η μία μετά τις άλλες θα ανοίξουν οι καντίνες, τουλάχιστον στις περιοχές που υπήρξε ενδιαφέρον για την εκμίσθωση χώρων απ’ τους επαγγελματίες, που όλο το προηγούμενο διάστημα διαμαρτύρονται για την όλη καθυστέρηση.
 
Μόλις χτες ολοκληρώθηκε, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της 1ης καντίνας της Χαραμίδας, η δημοπρασία χρήσης τμημάτων αιγιαλού - παραλίας στο Δήμο Λέσβου. Την εβδομάδα που προηγήθηκε και συγκεκριμένα στις 25, 26 και 27 Ιουνίου, έγιναν οι δημοπρασίες για την τοποθέτηση καντίνας στις θέσεις «Ψαροπόταμος», χώρος εκδηλώσεων και «Αφεντέλι» στη Σκάλα Ερεσού, στη θέση «Χρούσος» και «Ποδαράς» στο Μεσότοπο, αλλά και στον Κάμπο της Άντισσας. Ακόμη δημοπρατήθηκαν οι καντίνες στην περιοχή «Ξέρες Ευρειακής» του Παλαιοκήπου, «Νταμπακαριό» στο Πέραμα, η 1η και η 2η καντίνα στην περιοχή του αεροδρομίου και η 1η κι η 2η στη Χαραμίδα.

Για την 1η και 2η καντίνα Σιγρίου, την 1η και 2η καντίνα στο Γαβαθά και την καντίνα στα Νησέλια Παμφίλων δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Λέσβου, άλλη δημοπρασία δεν προβλέπεται να γίνει, εκτός και αν υπάρξει σχετικό αίτημα, που θα πρέπει προηγουμένως να εξεταστεί και να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάποιες από τις καντίνες που δημοπρατήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν ξεκινήσει ήδη να λειτουργούν, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί οι διαδικασίες παραχώρησης από πλευράς Δήμου. Οι επιχειρηματίες θα έχουν στη διάθεσή τους τις καντίνες έως τις 30 Νοεμβρίου τού 2013.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοπρασία για χρήση καντινών δε συνεπάγεται και τη χρήση ομπρελών, ξαπλώστρων ή τραπεζοκαθισμάτων, καθώς όπως είπε η αρμόδια υπάλληλος, «είναι άλλη η διαδικασία δημοπράτησης για την τοποθέτηση τροχήλατων καντινών και άλλο για την τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων-ανάκλιντρων, μέσων αναψυχής κ.λπ.», τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό έγινε σαφές από την πρώτη στιγμή σε όλους όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey