Κλάπηκαν για τρίτη φορά χάλκινοι σωλήνες υδρορροής

Συνεχίζονται οι κλοπές στην Παγανή

28/05/2013 - 15:52

Τρίτη συνεχόμενη φορά άγνωστοι έκλεψαν χάλκινους σωλήνες υδρορροής από κτήριο στην Παγανή, ιδιοκτησία του επιχειρηματία Κώστα Ψαρρά. Η πρώτη φορά που είχαν κλαπεί οι χάλκινοι σωλήνες, ήταν το Ιούλιο του 2010. Πριν από ένα μήνα έγινε η δεύτερη κλοπή και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου προς την Κυριακή, η τρίτη κατά σειρά.

Τρίτη συνεχόμενη φορά άγνωστοι έκλεψαν χάλκινους σωλήνες υδρορροής από κτήριο στην Παγανή, ιδιοκτησία του επιχειρηματία Κώστα Ψαρρά. Η πρώτη φορά που είχαν κλαπεί οι χάλκινοι σωλήνες, ήταν το Ιούλιο του 2010. Πριν από ένα μήνα έγινε η δεύτερη κλοπή και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου προς την Κυριακή, η τρίτη κατά σειρά. Καταγγελίες και μηνύσεις έχουν γίνει κατ’ επανάληψη, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες. Ο κ. Ψαρράς εκτιμά ότι οι δράστες είναι οι ίδιοι κάθε φορά, διότι παρ’ ότι οι σωλήνες είχαν βαφτεί για να μην αναγνωρίζονται, εκείνοι γνώριζαν ότι ήταν χάλκινοι και γι’ αυτό τούς έκλεψαν.

Οι σωλήνες βρίσκονται περιμετρικά του κτηρίου και έχουν διπλό ρόλο. Από τη μία λειτουργούν ως μέσο απομάκρυνσης των νερών της βροχής που πέφτουν στη σκεπή, και από την άλλη ως αρχιτεκτονικό στοιχείο του κτηρίου. Η κλοπή των σωλήνων, όσο και άλλων ειδών που περιέχουν χαλκό, γίνεται διότι η τιμή χαλκού είναι πολύ υψηλή.

Τα κλοπιμαία, καλώδια, σωληνώσεις ή οτιδήποτε άλλο, συνήθως λειώνονται σε αυτοσχέδια χυτήρια και πωλείται σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ. Ψαρράς εκτιμά ότι δράστες είναι Τσιγγάνοι που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση υλικών, γι’ αυτό και γνωρίζουν την υψηλή αξία του χαλκού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey