Νέο πρόγραμμα για τη σίτιση απόρων στη Λήμνο

08/05/2013 - 15:54

Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και νέα εισοδηματικά κριτήρια, αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους στη Λήμνο για το 2013.

Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και νέα εισοδηματικά κριτήρια, αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους στη Λήμνο για το 2013. Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου ως φορέας εκπροσώπησης του προγράμματος, έδωσε στη δημοσιότητα την ημερομηνία έναρξης κατάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής, η οποία ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα διατίθενται από τα ΚΕΠ του Δήμου Λήμνου, ενώ χορηγούνται και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου http://www.limnos.gov.gr.

Σχετικά με το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε για την προηγούμενη χρονιά στη Λήμνο, από το Δήμο, πήραν μέρος 1.100 οικογένειες, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Δέσποινα Κωνστάντιου, «φέτος θα έχουμε περισσότερες αιτήσεις καθώς πέρσι αρχικά υπήρξε κάποιος δισταγμός και στη συνέχεια εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι χαμηλότερα. Ελπίζουμε ότι και φέτος θα εξυπηρετηθούν οι άποροι του νησιού και τα τρόφιμα θα φτάσουν σε όσους τα δικαιούνται, ενώ δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όσοι καταθέσουν αίτηση σε δύο φορείς».

Για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου Λήμνου, ενώ ο έλεγχος και η έγκριση των τελικών δικαιούχων θα γίνει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση τη φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί το 2013 για τα εισοδήματα του 2012.

Και από τη Μητρόπολη
Παράλληλα, στη Λήμνο, περισσότερες από 80 οικογένειες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για τις άπορες οικογένειες, το οποίο υλοποιεί στο νησί η Μητρόπολη Λήμνου. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα καθώς εξασφαλίζεται η διανομή τροφίμων κάθε μήνα στις άπορες οικογένειες, οι οποίες έχουν εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ και ανήλικο παιδί.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και σ’ αυτό μπορεί να ενταχθούν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, αρκεί να απευθυνθούν στη Μητρόπολη Λήμνου

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey