Εν δράσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας

03/04/2013 - 15:27

Τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να διανεμηθούν το Πάσχα που μας έρχεται τρόφιμα σε 250 Λέσβιους δικαιούχους ξεκίνησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας. Σε λίγο διάστημα θα είναι έτοιμος και ο χώρος όπου θα συστεγαστούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Ιατρείο.

Τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να διανεμηθούν το Πάσχα που μας έρχεται τρόφιμα σε 250 Λέσβιους δικαιούχους ξεκίνησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας. Σε λίγο διάστημα θα είναι έτοιμος και ο χώρος όπου θα συστεγαστούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Ιατρείο.

Την ίδια στιγμή πολίτες υποβάλλουν αιτήσεις για να μπουν στη λίστα των δικαιούχων. Πρόκειται για αιτήσεις που εξετάζονται από την Επιτροπή Διαχείρισης του παραρτήματος της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η οποία και αποφασίζει αν πληρούνται ή όχι οι απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης.

«Στόχος του Παντοπωλείου», όπως είπε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης, «είναι να μοιράζονται σε μηνιαία βάση τρόφιμα, αξίας 40 ευρώ περίπου, σε κάθε δικαιούχο. Βέβαια», συμπληρώνει, «αυτό θα εξαρτηθεί και από τα χρήματα που θα διαθέσει η Περιφέρεια.»

Να σημειώσουμε εδώ ότι πέρυσι είχαν εγκριθεί 15.000 ευρώ για την αγορά τροφίμων από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν είχε ξεκινήσει από τις αρχές τού 2012, αλλά αργότερα. Μάλιστα, από τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν οι προμήθειες που θα δοθούν το Πάσχα σε οικογένειες. Φέτος ο κ. Βερβέρης ζητά αγορές ειδών ύψους 60.000 ευρώ, όμως η έγκριση ή όχι αυτού του ποσού θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά της Περιφέρειας.

Εκτός όμως από την αγορά τροφίμων, και ιδιώτες βοηθούν στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου προσφέροντας τρόφιμα και είδη που προορίζονται κυρίως για παιδιά. Προμήθειες επίσης έρχονται και από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Διανομής Τροφίμων.

Τέλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει συνεργασία με τους άλλους φορείς διανομής τροφίμων μέσω κοινωνικών παντοπωλείων, προκειμένου να αποφεύγεται να μοιράζονται τρόφιμα σε ίδιους ανθρώπους.

Η συστέγαση…
Εντός του Απριλίου θα υπογραφεί η σύμβαση μίσθωσης του κτηρίου της όπου στεγαζόταν, παλιά, η πρώην κλινική Σηφάκη - Βαμβουρέλλη. Θα ακολουθήσουν εργασίες στο εσωτερικό του ακινήτου, ώστε να αποθηκεύονται εκεί τρόφιμα και άλλα είδη που σήμερα «φιλοξενούνται» σε αποθήκη της οδού Κομνηνάκη.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι σήμερα το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί σε συνεργασία με το Ιατρείο σε διαμέρισμα της οδού Βουρνάζων. Όπως είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας, το Ιατρείο είναι ανοιχτό δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα και Πέμπτη από τις 12 έως τις 2:30 το μεσημέρι, λειτουργεί δε μετά από ραντεβού. Ο κ. Προβέτζας επεσήμανε ότι σε περίπτωση που αυξηθεί η προσέλευση του κόσμου, τότε θα προστεθούν στο πρόγραμμα περισσότερες ημέρες και ώρες λειτουργίας.

Οι ασθενείς, αφού εξεταστούν από το γιατρό και πάρουν το παραπεμπτικό, στη συνέχεια προμηθεύονται από το Κοινωνικό Φαρμακείο, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, τα απαραίτητα σκευάσματα.

Η γραμματεία λειτουργεί όλες τις ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 22510 21405 για να κλείνουν τα ραντεβού τους. Μάλιστα η υπεύθυνη του Κοινωνικού Φαρμακείου, πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λέσβου, Ζωή Λειβαδίτου, είπε μιλώντας στο «Ε» ότι οι πολίτες που έχουν φάρμακα που δεν τα χρειάζονται, μπορούν να τα πηγαίνουν στα γραφεία τής ΕΟΔ που βρίσκονται κάτω από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ή να καλούν στο 6980-106200 ώστε να παραλαμβάνονται.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey